Återuppliva din hud med peeling

PeelingJust nu känner många inte igen sin hud. Om du är en av dem så är det inte konstigt. Under den här perioden sker ett väderomslag och då behöver din hud också ställa om sig. För att råda bot mot det är peeling en av de viktigaste produkterna att använda i din hudvårdsrutin.

För att minimera den upplevda torrheten och grådaskiga huden rekommenderar jag att du använder peeling. Peeling tar bort de döda hudcellerna, aktiverar hudens förnyelseprocess och påskyndar omställningen som huden gör just nu.

Mjölksyra, dermis och epidermis

Hur ska du veta när att din hud ställer om sig? Du kan uppleva att huden känns grå och dassig. Det är egentligen en helt normal process eftersom att pigmentet i din hud håller på att stötas bort från sommaren och kommer sakta men säkert längre upp till hudytan. Det gör att melaninet ser gråare ut. Om du har lidit en längre tid av den här processen har du kanske inte varit så noga med din hudvårdsrutin eller inte fått bukt med huden på ett tag. I så fall kan huden ha drabbats av något som kallas att den vänder sig. Istället för att dermis är tjockast har det nu blivit tunnast och epidermis har byggt upp sig och blivit tjockare.

För att behandla det så rekommenderar jag Mjölksyra. Mjölksyran kickar igång reparationsprocessen och fyller ut dermis med fukt. Mjölksyran har en normaliserande effekt på dermis och samtidigt ”skalar” den av epidermis översta lager som har blivit ”förhordnad”.

I normala fall när vi är unga, har vi ungefär 23 lager hudceller i stratum corneum, som är en del av epidermis. Men en opeelad hud i 45 årsåldern kan ha upp emot 100 lager hudceller. Då har alltså epidermis blivit för tjock och detta tunnar ut dermis som är den del vi vill ha fyllig och full med fukt eftersom det gör att huden ser slätare och mer välmående ut. Det här kan alltså mjölksyra rätta till.

Tips på peeling

Jag får ofta höra av kunder att de har för tunn och känslig hud för att använda peeling. De väljer att inte peela alls eftersom de vill behålla den lilla hud de har kvar. Men det är ofta på dessa personer som huden har ”vänt” sig. Dermis som är den delen som gör att huden känns fyllig har blivit tunn och epidermis har blivit tjock och gör huden torr och omottaglig av dina hudvårdsprodukter.

Använd peeling från Dermalogica Rapid Reveal Peel om du vill kickstarta hudens cellförnyelse. Det är dock inte lämplig för känslig hud. Behöver du en mildare variant är mitt tips AHA & Jojoba från Maria Åkerberg.

Gentle Cleanser LCA FX110 från Priori passar alla hudtyper men speciellt dig med känslig hud. Rengöringen hjälper till att reducera rodnad och verkar lugnande på huden plus att den innehåller möjlksyra.

Dagkrämer

För att istället ge huden naturligt vackert glow tipsar jag här om dagkrämer och tillbehör som ger dig det utan att bekosta hudens välmående. Decleors nyhet, en färgad dagkräm som ger lyster, långvarig energi till hudcellerna och ger en lätt färgad touch. Superfin!

Perle de soleil en  naturlig brun utan sol från Marc Inbane. Du applicerar ett par droppar av produkten i din dagkräm och vips har du fått en dagkräm med lätt färg som dessutom gradvis färg under dagen. Precis lika bra som originalet.

Ta hand om dig själv och din hud under hösten!

Kram Felicia

Kommentera