Hyaluronsyra - mirakel för torr hud

HyaluronsyraKänns din hud torr och fnasig? Då är min starka rekommendation att använda produkter som innehåller hyaluronsyra. Här kan du läsa allt om hyaluronsyra.

Hyaluronsyra är ett kroppseget ämne som vi binder vatten upp till 1000 gånger sin egen vikt. Det är mer än någon annan biologisk substans kan göra. Jag vill nästan påstå att ingrediensen kan utföra mirakel på en hud som känns fnasig och torr. Trots sitt namn är hyaluronsyra inte en syra utan en sockermolekyl. Vi föds med hyaluronsyra i stora delar av kroppen. Den finns naturligt i huden, ledvätska och i brosk som stötdämpning. Med tiden minskas produktionen och vi får problem med våra leder samt trött, slapp hud. Hyaluronsyran binder fukt och ökar på så vis elasticiteten i huden. Eftersom den även binder fukt till huden hjälper det huden att återfukta sig och motverka torrhetskänslan.

På grund av de fina egenskaperna har hyaluronsyran blivit en mycket populär ingrediens i hudvårdsprodukter. Det är väl klart det eftersom den plumpar huden, trollar bort torrhetslinjer och gör att huden känns mjuk och följsam. Allt det man önskar sig!

Det finns även studier som bevisar att kvinnor i åldern 45 år visade signifika förbättringar i hudfuktighet, fasthet och känsla av huden. Detta efter två, fyra och åtta veckors användning.

Tips på produkter med hyaluronsyra

Jag gissar att du är sugen på att testa ingrediensen? Här nedan listar jag våra favoriter med ingrediensen hyaluronsyra. Jag vill även tipsa om att använda vår sökfunktion. Där kan du söka på just din favoritingrediens och få fram vilka produkter som innehåller det.

Nyheten Antidote från Decléor innehåller 97% naturliga ingredienser och klassiska aromessencer. Hjälper huden att återfå sin forna glans och återställa fuktnivåerna i huden.

Heavenly Drops från Palina är fullproppad med flera olika sorters hyaluronsyror som ger långvarig återfuktning. Dessutom innehåller den Mexican Blue Agave Leaves som hjälper till att aktivera hudens egen tillverkning av hyaluronsyra.

Hydr8 B5 Intense från Medik8 är ett mycket effektivt hyaluronserum som verkar på djupet av din hud på grund av med sina trippelverkande ingredienser. Sojaextrakt, saskatoonbär och biosaccharde gum. Även det här hyaluronserumet hjälper till att kicka igång din naturliga produktion och lämnar huden len, plumpad och synligheten av fina linjer och rynkor har minimerats.

Ta hand om din torra hy.

Kram Felicia

 

Kommentera