Höstens bästa serum

Höstens bästa serum

Som den hudvårdsnörd jag är glömmer jag bort att inte alla delar eller har samma kunskap som jag har inom hudvård. Serum har jag pratat om tidigare men det är en så viktig och ibland till och med avgörande del i hudvårdsrutinen.

Serum, boosters, essence eller koncentrat är samma sak men lite olika namn. Kanske kan de ha lite olika känsla och tjocklek, det finns vattenbaserade serum och oljebaserade serum. Men alla jobbar med att vara en problemlösare i din hudvårdsrutin. En målinriktad liten droppe som aktivt jobbar med just det den är bra på.

Jag kommer att använda namnet serum, för det är det ordet jag fick lära mig under min utbildning och jag upplever att det är mest känt.

Serum väljs ut efter det problem du önskar bemästra med huden. Kanske har du små finnar du vill bli av med? Eller känns huden livlös? Spänsten har gått helt förlorad? Du vill motarbeta rynkor? Din hud är så torr att du krackelerar? Serumet är svart på dina böner!

Applicering av serum sker efter att du tvättat rent ansiktet och använt ansiktsvatten, nu är huden redo för serumet. Har du fler olika mål med din rutin, kan du applicera olika serum i tunna lager på din hud och på så vis jobba målinriktat utan att behöva välja. Det du ska tänka på är att applicera det tunnaste serumet underst och närmast huden. Du behöver även låta serumet penetrera innan du applicerar nästa.

Höstens bästa serum

Det finns så många bra serum och det är svårt att välja. Det beror mycket på vad du har för utgångspunkt och vilket problem du vill åtgärda. Jag vill ändå ta tillfället i akt och tipsa om höstens bästa serum, även om det har varit svårt att välja.

Barriär repareande serum som motverkar riktigt torr hud är Blueberry Queen Facial Oil från c/o Gerd.

De-Sense Instant Relief SOS Serum Tetrapeptid är serumet för dig som lider av riktigt känslig hud som kan kännas hettande och stram.

För dig som testat retinol men inte upplevt att det funkar för dig? 1.5 Retinol Booster från Skin Regimen funkar bra för även dig och minimerar rynkorna.

Serumet för dig som vill uppnå ”glass-skin” eller ”flawless” känsla är Clarity Peptides helt rätt. För alla hudvårdsnördar eller icke nördar!

Antidote Serum är en nyhet från Decléor väcker trött och livlös och torr hud.

Boosta din hud med serum!

Kram Felicia

Kommentera