Så blir du av med torr hud

Torr hud

Är din kropp torr efter sommaren? Det är dags att låta din pigga friska hud komma fram. Idag får du veta hur du blir av med torr hud och vilka produkter som jag själv brukar använda.

Torr hud efter sommaren kommer som ett brev på posten för mig. Solen har tagit ut sin rätt och döda hudceller med vacker solbrun färg vill gärna fjälla av men sitter fast på något mystiskt sätt och bildar istället krokodilskinn. Den där fina brännan är egentligen inte så fin längre och din hud börjar kännas lite dassig. Det är dags att släppa taget, låta hudcellerna rinna av och låta din pigga friska hud komma fram!

Tips för torr hud

Jag rekommenderar att du investerar i en hudvänlig kroppstvål. En tvål som inte torkar ut huden utan behåller pH-värdet och helst återfuktar en aning. Min favorit är Flytande Tvål Citrongräs från L:a Bruket. Jag vet, det är även resten av Sveriges favorit men doften är bara så fräsch att jag inte kan motstå den.

Skrubba huden med en skrubb som är anpassad till kroppen, du kan bland annat använda Black Exfoliator från Marc Inbane om du gillar riviga skrubbar. Men även 1000 Grain Body Exfoliator från Decléor är en skön kroppsskrubb som tillsammans med olika storlekar på kornen och växtenzymer snällt men effektivt tar bort de döda hudcellerna.

Återfuktning är A & O för att förhindra ”krokodilskinn”. Jag personligen gillar Löwengrips Healthy Glow Body Balm som innehåller probiotika, den stärker hudens barriär vilket kan behövas efter sommaren eftersom ”krokodilskinnet” tyder på att barriären är lite intakt. Dessutom är doften jättegod, lite som smörkola med lyxig eftersmak!

Jag gillar även att smörja mig med olja. Det ger en varmare känsla på kroppen och är perfekt när man ska lägga sig i sängen. Jag gillar verkligen Cloudbery Body Oil från Care of Gerd en helt naturlig olja som stärker hudens funktioner och ger djupgående näring till hudcellerna. C-vitaminet hjälper även till minimera rynkig och grå hud. Perfekt efter sommaren.

Ta hand om dig själv och din hud!

Kram Felicia

Kommentera