Så blir du av med dina stressutslag

Stressutslag

Har du fått plitor och torrare hud efter semestern? Upplever du att du har en hektisk vardag? Då har du förmodligen fått stressutslag. Här berättar jag om vad du du kan göra för att bli av med dem. Läs vidare så får du mina bästa tips.

Stressutslag brukar tyvärr komma som ett brev på posten några veckor efter att semestern har avslutats. Du ska återgå till dina rutiner med jobb, hämtning och lämning av barn, matlagning och andra vardagsrutiner. Du ska få familjelivet att gå ihop helt enkelt. Stressen påverkar vår kropp negativt på flera olika sätt och gör bland annat att våra hormoner går berg och dalbana. Dessa hormoner har i sin tur en påverkan på huden och gör så att stressutslag uppkommer. Kroppens lugn-och-ro-hormon är ur balans och måste återställas för att få din hud mjuk, glowig och levande.

Dämpa dina stressutslag

Det första du bör göra är att försöka varva ner. Något som kan hjälpa dig på traven är Klintas härliga doftljus Aromaterapi Rökelse & Cederträ som verkar avslappnande på sinnet. Därefter använder vi avslappnande och lugnande produkter till ansiktet för att hjälpa kroppen att komma i balans igen. Det sista du ska göra är att överaktivera huden med alltför aktiva produkter.

En lugnande nattkräm är bland annat Dermalogicas Sound Sleep Cocoon Night Cream. Den verkar avslappnande för huden samtidigt som hudens normala funktioner återställs. Det bästa är att krämen gör jobbet när du sover.

Två produkter som minimerar risken för stressutslag är Primaluce Brightening Illuminating Mask och Primaluce Nourishing Renovating Cream från Bioline. Produkterna stärker huden mot yttre påfrestningar och håller huden i balans. Det är när huden är i obalans som stressutslagen uppkommer.

Därefter rekommenderar jag Instant Glow Day Mask från Löwengrip, en dagmask som ger härlig återfuktning och lyster hela dagen vilket kan var roligt när huden känns lite tråkig med stressutslagen.

Dina stressutslag kan även täckas över med hjälp av Palinas Easy Going Mineral Loose Powder en mycket snäll makeup som dessutom lugnar och vårdar under tiden den används. Perfekt vid röda, stressutslag som både känns och ser tråkiga ut.

Stressutslag

Ta hand om dig själv och din hud!

Kram Felicia

Kommentera