Så räddar du torrt hår

Torrt hårHur räddar du torrt hår under sommaren? Idag förklarar jag hur du kan få ditt hår mjukt och glansigt igen. Det finns också sätt att skydda håret. Om du blir nyfiken så läs vidare.

För det här inlägget om torrt hår tog jag hjälp av den lokala frisören Maja Perjans, en otroligt duktig frisör med innehav av Mästarbrevet i frisöryrket. Dessutom driver hon en salong som vi här i Västerby i Hedemora. Jag tycker att det är extra roligt att kunna ta tillvara på expertis i närområdet!

Därför får du torrt hår under sommaren

Håret blir oftast väldigt torrt och slitet under sommaren. Sol och bad har en uttorkande effekt på ditt hår och redan torrt hår blir ännu torrare. Precis som huden bryts ner av solen gör även hårstrået det. Ett torrt hår känns strävt, blir sprödare och svårare att styla.

Ge ditt hår fukt

För att hålla håret mjukt och glansigt även under sommaren rekommenderar jag att du använder riktigt mjukgörande och fuktgivande schampo och balsam. Long Lasting Conditioner och Shampoo från Löwengrip gillar jag väldigt mycket. Inte bara för att det gör mitt hår mjukt utan också för den fantastiska doften.

Vill du hellre använda ekologiska produkter kan jag varmt rekommendera Blueberry Shampoo och Blueberry Conditioner från c/o Gerd. Blåbärsfröoljan minskar friss och ger fukt till håret och skalpen. Utmärkt att använda under sommaren när håret blir naturligt torrare. Du kan dessutom använda balsamet som en leave-in produkt som ger glans, stadga och fukt hela dagen. Perfekt att använda vid stranden

Jag rekommenderar även att du använder Heat Protector från Löwengrip som förstärker håret med B5 och ger glans, fukt och UV-skydd.

Jag tycker även om Styling & Texture Sea Salt Spray och Bounce Back - Shine & Texture Spray. Sea Salt Spray ger mjuk stadga till både kort och långt hår utan att det känns kladdigt. Därför passar det extra bra när man badar mycket. Bounce Back ger en otrolig glans, mjuk stadga och doftar underbart. Perfekt att använda när man tillbringat hela dagen i solen och inte orkar tvätta håret inför kvällen. Det ger en så snygg finish till håret.

Ta hand om dig själv och ditt hår i sommar!

Kram Felicia

Kommentera