Så lindrar du din solallergi

Solallergi

Brukar du få finnar och småplitor under sommaren? Då kan det faktiskt vara så att du har solallergi. Här får du veta hur du kan lindra din solallergi och bli av med de otäcka finnarna.

Solfinnar eller mallorca-acne som många också säger är en slags solallergi. Denna allergi kan klia en hel del men även vara väldigt mild och inte kännas. Den kan dock vara estetiskt störande med små plitor över stora delar av kroppen. speciellt armar, bröst och rygg.

Vid solfinnar och tendens till solallergi rekommenderar jag oftast ett fysikaliskt solskydd eftersom det reflekterar bort solstrålarna från kroppen till skillnad från kemiskt som absorberar och neutraliserar UV-strålarna. Ett kemiskt solskydd alstrar värme vilket kan vara sämre för de som drabbas av solfinnar.

Lindra din solallergi

Man har även sett att det kan vara emulgeringsmedlet i solskyddet som gör att man får mer finnar av solskydd. Med det sagt kan alltså en sololja vara att föredra eftersom man oftast inte behöver emulgeringsmedel i dessa. Men det är väldigt individuellt på vad du reagerar på. Därför är det svårt att ge ett enkelt svar. Men de här produkterna nedan är de jag sett bäst resultat mot solfinnar med!

Melt in cream från Biosolis – ett fysikaliskt solskydd med SPF 30.

EVY Technology KIDS – trots att det är ett kemiskt skydd så har jag sett mycket positiv effekt på solallergi och acne med denna. Eftersom den inte är för fet och utgör ett barriärskydd mot yttre påverkan av sol, klor och salt.

Sun Protecting Oil SPF 15, Maria Åkerberg måste skakas och har inget emulgeringsmedel i sig.

Förebygg din solallergi

Att stärka skyddet i hudens eget försvar mot UV-strålning kan hjälpa. Produkterna som hjälper till med det brukar behöva användas ett par veckor innan solsemester, för att sedan fortsätta under hela semestern. Detta för att huden ska få största möjliga chansen att bygga upp sitt egen skydd. Det skyddet gör att du drabbas mindre av solfinnar.

Det finns två produkter som jag har sett mycket fina resultat med. Den ena är Aroma Sun Expert - Aromessence Solaire Tan Activator Serum Face som stärker hudens naturliga försvar mot UV-strålning. Den andra är moussen EVY Tan Activator som skyddar huden mot yttre påfrestningar.

Kommentera