Fet hy under sommaren

Fet hy

Blir din hud fetare under sommaren? Var lugn och läs vidare så får du veta hur du råder bot på det.

Under sommaren producerar vi mycket mer naturligt fett i huden till skillnad mot vintern då vi blir snustorra och producerar ytterst lite eget fett. Så för att motverka att du får fet hud under sommaren är fukt svaret på dina frågor. Under sommaren ska du använda mer fuktgivande krämer och serum istället för de fetare och oljebaserade krämerna. De fetare krämerna blir mer som ett lager medan en fuktgivande kräm lättare absorberas av huden under sommaren. Det är även mer fukt vi generellt behöver då vi förlorar fukt av sol, bad och alkohol.

Råd bot på fet hy

Ett bra tips är att använda en matterande dagkräm om du har mycket problem med fet hy under sommaren. En matterande dagkräm reglerar nämligen aktiviteten i talgkörteln och ger effekt direkt. Ju längre tid du använder produkten ger den även en långsiktig effekt.

Sheer Tint Medium är en fuktigvande dagkräm med färg och SPF i sig från Dermalogica. Passar dig som är något latare och inte vill sminka dig så mycket. Finns i tre olika färger, jag använder medium. Färgerna anpassar sig väl efter din hudton så det är endast mörkhetsläge du väljer!

Maria Åkerbergs Face Lotion More – är en fuktgivande dagkräm med anti-agegivande egenskaper. Krämen hjälper även huden att hålla sig matt under dagen.

Decleor Hydra Floral Anti-pollution Gel Cream är en otroligt fuktgivande dag och nattkräm som är perfekt under sommaren.

För dig som lider mycket av just fetare hud kan Pura T Zone Mattifier Cream vara lösningen eftersom den jobbar aktivt på att normalisera talgproduktionen men ändå ge fukt.

Ta hand om dig och din feta hy i sommar.

Kram Felicia

Kommentera