Så får du bäst effekt av din SPF

SPFDu vet säkert vid det här laget att det är jätteviktigt att smörja in dig med solskyddsfaktor men vet du hur stor mängd du ska använda för att få maximalt skydd? Jag tror att många är osäkra och därför berättar jag mer om det idag.

Det viktigaste du kan göra för dig själv i sommar, förutom att njuta är att smörja in dig med SPF. Visste du att risken för hudcancer fördubblas om du bränner dig? Givetvis bör du hålla både dig själv och dina barn från solen mitt på dagen men jag vet även hur mina barn är som små kalvar på grönbete under sommaren. Vi är mer ute än inne! Vi mår även psykiskt bra av att vara i solen. Vi svenskar behöver känna solen och njuta av den eftersom vi har så få soltimmar under vintern. Solen gör nämligen att vi producerar oxytocin, som är vår kropps må-bra-hormon. Så med det sagt vill jag poängtera att det är viktigt att kunna känna sig säker på att varken dina barn eller du själv blir bränd i solen.

Använd rätt mängd SPF

Min rekommendation är alltid att använda ett högt SPF på ditt solskydd eftersom vi i regel är urusla på att smörja in oss med den korrekta mängd vi egentligen behöver. När vi smörjer in oss med en för liten mängd får vi en roten-ur effekt av solskyddet och SPF 30 blir egentligen bara SPF 5. Rätt mängd är ungefär en hand full vilket motsvarar mellan 30-45 ml till hela kroppen. Till bara ansiktet bör ca 2 teskedar användas.

Tips på bra solkrämer

Vilka produkter är mina favoriter? Alla våra solskydd i shopen har vi valt med omsorg. Min personliga favorit är och har varit under en längre tid EVY Technology eftersom den är så enkel att använda för hela familjen. Den är unik i sitt slag eftersom skyddet går ner under det översta skiktet i huden och skapar en barriär som skyddar även mot irriterande ämnen så som salt och klor. Barriären gör även att skyddet sitter upp till 6 timmar även om du badar. Detta innebär också att korallreven inte blir påverkade. Även om EVY sitter upp till 6 timmar, rekommenderar jag dig att fylla på ungefär varannan timme för att vara säker på att skyddet på din kropp är tillräckligt.

Skillnaden på EVY och EVY Kids är att i Kids har man tagit bort ett silkesprotein som jobbar anti-Age. Detta är inte nödvändigt för barn att ha men heller inte skadligt men perfekt för dig som vill ha ett aktivt solskydd som även reparerar solskadad hud.

SPF

För dig som vill använda ett ekologiskt solskydd har vi hittat Biosolis naturliga och ekologiska solskydd som vi anser är bland de bästa på marknaden.

Biosolis har vunnit fina priser för sin Melt In Cream. Skyddet är på SPF 30 och du blir inte vit av den vilket annars kan vara ett problem när man vill ha naturliga och ekologiska solskydd. Att benämna ett solskydd ekologiskt kan vara lite tokigt eftersom att mineraler inte kan vara ekologiska, men naturliga. Det innebär att ett solskydd aldrig kan vara 100% ekologiskt men att de växtbaserade ingredienserna kan vara ekologiska.

Ta hand om dig själv i solen!

Kram Felicia

 

 

Kommentera