Så minimerar du pigmentfläckar

PigmentfläckarVad kan du göra för att dina pigmentfläckar inte ska komma tillbaka under sommaren? Hur uppkommer de och hur kan du behandla dem? Det kommer jag att berätta mer om idag.

Du vill antagligen inte att dina pigmentfläckar ska komma tillbaka varje sommar. Hur ska du göra? Det enkla svaret är att använda solskydd, gärna SPF50 i kombination med hatt eller keps. Vid strandvistelse rekommenderar jag EVY Technology men om du är i stan eller hemma funkar en dagkräm med SPF väldigt bra.

Punktbehandling av pigmentfläckar

Punktbehandla pigmentfläckar med Power Bright TRE C-12 Serum från Dermalogica. Serumet innehåller inga syror och kan på så vis även passa de med väldigt känslig hud. Dermalogicas Power Bright Serie går ner på cellnivå och kontrollerar melaninet som klumpar ihop sig. Serumet ser alltså till att cellerna fördelar pigmentet istället för att det ska bilda klumpar i huden som blir till avgränsade pigmentfläckar

Hur uppkommer pigmentfläckar?

Pigmentfläckar som uppkommer av solens påverkan på huden kallas Lentigo eller åldersfläckar men kan givetvis ses på yngre personer med. Pigmenteringar beror oftast på att du skadat dig eller bränt dig och på så sätt har huden bildat en pigmentering för att skydda den skadade huden. Pigmentfläckar kan också bero på hormoner, hormonell pigmentering kommer oftast vid graviditet men även i puberteten eller klimakteriet och vid användning av p-medel. Den pigmenteringen kallas Melasma och är mer tydligt avgränsad och sitter på specifika ställen i ansiktet, som t.ex. överläppen och i pannan. Det som är gemensamt är att båda pigmenteringarna uppkommer när solen kikar fram men den hormonella pigmenteringen sitter oftast djupare och är lite mer svårarbetad jämfört med Lentigon som kan arbetas bort lättare, även om båda pigmenteringarna tar tid och är envisa.

Utöver punkbehandling och solskydd är givetvis en bra hudvårdsrutin bra att använda. En väldigt bra ansiktsmask jag vill rekommendera är Brightening Collagen Mask With Vitamin C som även innehåller Arbutin som hämmar enzymerna som stimulerar pigmentproduktionen. Arbutinet bromsar tyrosinaset som är det enzym som bildar pigment på så sätt minimeras uppkomsten av pigmenteringar.

Ta hand om dig själv och din hud.

Kram Felicia

 

Kommentera