Makeup i sommar

makeup i sommarHur ska du använda bronzer, contouring och highlighter? Det berättar jag om idag och passar samtidigt på att ge dig mina bästa tips på makeup att använda i sommar.

Till sommaren vill jag ha lyster i ansiktet mer än någonsin. Jag vill förstärka den solbränna jag fått trots användningen av solskydd. Vetskapen att jag solar säkert gör det ju extra roligt när jag blir lite brun.

Tips vid val av makeup

När jag väljer makeup är det otroligt viktigt att produkterna är hudvänliga. För mig innebär det inte bara att de inte tillför något eller skadar huden utan att de faktiskt hjälper huden att vara sitt finaste jag. De märken jag jobbar mest med är Palina och bareMinerals. De förstärker effekten av dina hudvårdsprodukter och makeupen är återfuktande, lugnande och antiinflammatorisk. Tre effektiva och viktiga egenskaper till vacker och välmående hud.

Bronzer - Contouring - Highlighter

Bronzer förhöjer din hudton och din solbränna du fått under sommaren. Därför är just Bronzer framförallt en sommarprodukt. Bronzer appliceras där solen brukar ta allra bäst. På näsryggen, högsta punkten på pannan. Men detta endast om bronzern kombineras med contouringpuder och highlighter. Används bronzern ensam lägger du den under kindbenen och tinningarna.

Contouringpudret appliceras under kindbenen, längs tinningarna, under hakan och de ställen man vill förminska och göra så att ansiktet får en mer smickrande form. Detta eftersom att foundation gör att man tar bort de naturliga skuggorna som finns i ansiktet.

Highlighter appliceras på kindernas högsta punkter, under ögonbrynet och de ställen du önskar förhöja och framhäva.

makeup i sommar

Sommartips

bareMinerals är duktiga på att släppa roliga nyheter och fantastiska produkter. Förutom det har bareMinerals alltid jobbat miljövänligt och varit veganska. Men nu äntligen kommer det att synas på förpackningarna.

Så till sommaren vill jag rekommendera deras nya Bronzer en härligt mineralbaserad bronzer som ger oss slätare hud och fräsch solkysst ton som byggs upp med Gradual Glow Complex. Du kan använda pudret till att göra en fin somrig contouring, kombinera då med borsten Seamless Shaping & Finish Brush. För ett mer ”all-over-face-color” använd borsten Supreme Finisher Brush.

Förutom pudret utökas även BarePRO Glow familjen med nya färger! 16 timmars bronz-glow. Visste du att den här flytande bronzern kan mixas med din dagkräm, användas under din foundation eller ovanpå. Kombinationerna är oändliga och dessutom blurrar den dina porer!

Det kommer även en Highlighter som är baserad på mineraler och blurrar porstorleken och ger ett naturligt glow utan färg. Du kan lägga ett tunt lager för naturlig lyster men ökar du appliceringen får du vacker glow som syns lång väg. Appliceras lättast med Diffused Highlighter Brush.

Kram Felicia

Kommentera