Så akutbehandlar du finnar och pormaskar

finnar

Risken för uppkomst av finnar och pormaskar är stor när du är stressad, nervös och sover sämre. Idag delar jag med mig av ett hemligt tips. Blir du nyfiken?

Under dessa tider är vi flera som vill vara extra fina inför skolavslutningar, bröllop, sommarfester etc. Risken för små akneutbrott blir orimligt stor under press och stress. Men vet ni, jag har ett hemligt tips att dela med mig av - Phyto Staminal Lilac Gem Perfecting Serum. Med stamceller från syren hämmas bakterierna som orsakar akne. Med ett enzym kallat 5-alfa Reductase Enzym minimeras stimulationen av talgkörtlarna. Om talgkörteln är överaktiv produceras det för mycket fett för huden, och det blir små ansamlingar i våra porer. Dessa ansamlingar i sig kan bli vita eller svarta pormaskar, men har din hud en överaktivitet av aknebakterien blir det inflammerade finnar. Speciellt om utförsgången är igentäppt av gamla hudceller.

För att rädda dig när finnar dyker upp den dagen du minst vill det är SOS-produkterna det du ska ha hemma! Mina favoriter är Blemish SOS från Medik8 och Phyto Staminal Lilac Gem Perfecting Serum från Bioline men hur ska produkterna användas och vilken av dom passar bäst till vem?

Behandla finnar med Phyto Staminal Lilac Gem Perfecting

En magisk liten flaska! Aktivera pulvret i flaskan, skaka och applicera upp till 7 gånger per dag för att verkligen mota uppkomsten av finnarna eller minimera de som redan kommit upp. Flaskan har en hållbarhet på en vecka men du bör ha hunnit använda upp den under perioden.

Phyto Staminal Lilac Gem Perfecting Serum innehåller stamceller från syren som normaliserar produktionen av talget i finnen. Dessutom minskas irritationen av växtcellerna i serumet. Passar dig som drabbas av finnar ytterst sällan och är uppkomna oftast på grund av stress. Även du som har känslig hy kan använda serumet.

Behandla finnar med Blemish SOS

Blemish SOS från Medik8 är lite mer uttorkande och passar därför dig som är lite fetare i huden eller drabbas oftare av finnar. Tex om du är yngre eller hormonrelaterade finnar. Är du lite torr i huden kan den vara för stark. Men den gör sitt och minimerar finnen under dagen. Här är det Azelainsryan som minimerar tillväxten av acnebakterien och niaciamid som hjälper till med läkningsprocessen. Den här lilla tuben fungerar även utmärkt om du får rakfinnar och håller lite längre.

Bli av med dina pormaskar

Skulle det nu vara så, att du har ett gäng pormaskar du vill bli av med? Förhoppningsvis inte eftersom du tagit hand om huden under en längre tid. Testa Black Peel som är en mask med aktivt kol som drar ut pormaskarna i ett enda drag. Lägg masken partiellt på tex näsan, låt torka och dra bort den. Vips så har du dragit bort dina pormaskar. Allra bäst är det såklart om du förberett huden med rengöring och peeling innan. Var försiktig på hårig områden dock. Kan bli en liten lätt vax-effekt.

Kram Felicia

Kommentera