Tre steg mot sommarfin hy - Steg 2, Syra

SyraVi har kommit till det andra steget av tre mot att få sommarfin hy - Syra. Funkar det verkligen att använda syra under sommaren? Hur fungerar det och vad har det för effekt på huden? Det kan du läsa mer om här.

Ni kanske tycker det är konstigt att använda syra under sommaren. Om du använder syran på natten och ordentligt med solskydd under dagen så fungerar det faktiskt. Då är det fritt fram att använda syra i din hudvårdsrutin även på sommaren.

Syra - Aktiv hudvård

Syror brukar kopplas ihop med den aktiva hudvården. Inte för intet, eftersom syror har så många olika förmågor förutom att ta bort döda hudceller. Syror kan aktivera hudens cellkommunikation och även göra cellerna mer aktiva och på alerten att ta emot aktiva substanser. Dessutom banar dom vägen ner för andra ingredienser i dina hudvårdsprodukter så att de kan ta sig så djupt som möjligt.

Samlingsnamn för syrasorter

AHA-syran, Alpha Hydroxy Acids är ett samlingsnamn för flera olika syrasorter alla dessa syror är vattenlösliga.

Under samlingsnamnet Alpha Hydroxy Acids finns
Mandelic Acid – mandelsyra
Malic Acid – Äppelsyra
Citric Acid – Citronsyra
Tartaic Acid – Vinsyra
Lactic Acid – Mjölksyra
Glycolacitc Acid – Glykolsyra

Med andra ord kan ni se att de alla härstammar ur naturliga koncentrat.

Syrans funktion

Den vanligaste syra man ser i hudvård är oftast mjölksyra, glykolsyra och mandelsyra. Så vad gör syrorna förutom att ta bort döda hudceller?

Mjölksyra binder gärna fukt och hjälper på så sätt att återfukta huden ner på djupet. Genom att syran drar ner fukten djupare än bara till ytan. En favoritprodukt att använda nattetid ett par gånger i veckan under sommaren är Hydration Peel Pads från Elizabeth Arden PRO. Dessa pads innehåller mjölksyra och glykolsyra och är enkla att använda. Av padsen får du fukt och naturlig glow till huden. Padsen hjälper huden att återställa fuktnivåerna nattetid under sommaren. Kombinera dessa pads med hyaluronsyra och din hud är boostad med supermycket fukt. Glykolsyran löser upp bindningarna mellan de gamla hudcellerna så att de kan fjälla av fortare, så att din fräscha hud syns tydligare. Kom ihåg att använda solskydd när du använder dessa. Jätteviktigt!

Mandelsyran är antibakteriell och hjälper därför till att minimera uppkomsten av finnar och acne. Mandelsyran jämnar dessutom ut hudstrukturen, så lider du av knottrig, sträv hud kan mandelsyra hjälpa dig med problemet. Pore Minimising Tonic från Medik8 innehåller just mandelsyra och hjälper dig som upplever att du har stora porer och knottrig hud att bli av med det problemet. Du kan använda ansiktsvattnet dagligen eller som en kur/behandlande produkt. Vid känslig hud, var lite försiktigare i början. Samma här, det är jätteviktigt att du använder solskydd. Alltid!

Nästa vecka berättar jag om det sista och viktiga steget till att få en sommarfin hy!

Kram Felicia

Kommentera