Tre steg mot sommarfin hy - Steg 3, Solskydd

Solskydd

Solskydd är det absolut viktigaste att använda under sommaren. Solskydd är också det sista steget i vår serie - tre steg mot sommarfin hy. Idag ger jag dig mina bästa tips och berättar varför det är så viktigt med solskydd.

Solskydd är extra viktigt att använda under våren och tidig sommar eftersom du inte byggt upp ditt naturliga skydd i huden. Risken att du bränner dig är därför mycket hög och skulle du bränna dig ökar risken drastiskt för hudcancer och pigmenteringarna kommer utan att ursäkta sig. Så för att undvika detta använder vi dagkrämer med SPF i till ansiktet men kom gärna ihåg att smörja in armar, dekoltage och ben om du har börjat med lite lättare kläder. Glöm heller inte att smörja barnen!

Tips på solskydd

Det har kommit en del nyheter under året som gör just din sommarrutin med SPF enklare. Dermalogica släppte nyheten prisma Protect SPF 30 som förutom skyddar mot solens strålar, minimerar fria radikalernas påverkan och ger mycket fukt. Prisma Protect minimerar uppkomsten av nya pigmenteringar via ett extrakt från Salvia. Prisma Protect stärker hudens naturliga funktioner och naturliga skydd mot UV-strålar.

Urban Shield spf 30 från Skin Regimen är en lystergivande dagkräm som passar dig med något fetare hudtyp då den ger en matt känsla. Urban Shield skyddar även mot skärmstrålning och luftförorengingar vilket gör den perfekt för dig som lever i storstad eller tänker semestra i storstäder under sommaren. Dagkrämen minimerar inflammationer i huden skapade av stress och hjälper dig såklart med att skydda dig från solens strålar.

Söker du ett helt naturligt och ekologiskt skydd med fukt och näring är Face Cream från Biosolis något jag rekommenderar. Det här solskyddet fungerar utmärkt som dagkräm nu under sommaren och du blir inte vit av den. Med sina fuktgivande och närande egenskaper är den perfekt med ett c-vitaminserum under till sommaren. För att skräddarsy din ansiktsrutin till sommaren.

Vill du läsa mer om hur solskydd fungerar? - Kika här -

Ta hand om dig och smörj dig noga!

Kram Felicia

 

 

Kommentera