Tre steg mot sommarfin hy - Steg 1, Serum

Serum

Vad ska jag använda för hudvårdsrutin i sommar? Det är en fråga som jag ofta får. Det finns tre enkla steg till att din hy ska bli fin i sommar. För att djupdyka i varje steg så har jag de kommande veckorna gjort en miniserie. I dag kommer jag berätta om det första steget - serum.

Serum kommer att hjälpa dig att få en vacker hy under sommarhalvåret. Serumet jobbar som din problemlösare i hudvårdsrutinen och med serum kan du skräddarsy och jobba mer djupgående och effektivare. Produkten är fullproppad med effektiva, resultatfokuserade ämnen som har specifika mål i huden. Det tränger djupare ner i huden och kan jobba på specifika områden samtidigt som huden skyddas med en dagkräm som har SPF i sig. Eftersom serum har en betydligt mindre molekylsammansättning än vad krämer har kan alltså serum penetrera ner mellan hudcellerna och ofta så långt ner som till Dermis.

Kärt barn har många namn brukar man säga. Serum kan kallas både booster, essence och olja. Oavsett vilket namn du väljer har de samma syfte att stärka och din hudvårdsrutin maximalt och ge dig det bästa resultatet.

Layering

Serumet appliceras som steg tre i din rutin efter rengöring och ansiktsvatten. Är du en riktig hudvårdsnörd och gillar att använda hudvård, har du kanske hört talas om att man kan använda fler serum samtidigt? Det kallas layering. Det viktiga när du gör layering på huden är att du vet vilket serum som ska appliceras först annars blir de verkningslösa. En bra fingervisning är att du lägger det mest tunnflytande och/eller geléaktiga serumet först. Sedan kan du applicera serum i form av olja eller tunnare kräm.

Tips på serum till sommaren

Till sommaren rekommenderar jag BioLumin C Serum från Dermalogica. Ett ultrastabilt C-vitaminserum som med mjölksyra och C-vitamin bland annat stör Tyrosinaset i huden vilket aktiverar vårt pigment. Serumet verkar även kollagenstärkande vilket är viktiga egenskaper under sommaren eftersom solen bryter ner kollagenet i huden och huden blir slappare och rynkigare. C-vitamin är en kraftfull antioxidant som hjälper till att lugna huden efter solen men även stärka hudens eget försvar mot de skadliga UV-strålarna. C-vitaminet hjälper även till att läka huden vid sår och finnar.

Serumet Transderma R innehåller Reservatrol som effektivt reducerar och minimerar existerande pigmenteringar. Reservatrol kommer från växtriket och är en naturlig antioxidant som hjälper frukter och bär i sitt förvar mot bakterier och svampar. Man har även sett att reservatrolet har många positiva egenskaper att motverka hudens åldrande. Antioxidanterna avbryter den negativa reaktionen som sker med fria radikaler på huden. Det som kallas oxidering, ni vet när ett äpple blir brunt. Reservatrolet gör alltså att det blir mindre fria radikaler på huden och mindre effekt av de fria radikaler som är kvar.

Vi ses nästa vecka och då berättar jag om nästa steg till att få en fin hy i sommar!

Kram Felicia

Kommentera