Så får du bort finnar på ryggen

Finnar på ryggenÄr du en av dem som lider av finnar på ryggen? Här kommer mina bästa tips på hur du med lite jävlar anamma kan få en rygg fri från knotter och inflammationer - oavsett om du har en partner eller om du är singel.

Många lider av finnar på ryggen. Finnar, småplitor och irritationer är vanligt eftersom ryggen den kroppsdel som är lätt att glömma bort eftersom vi har svårt att komma åt den. Har du en partner? Be hen att hjälpa dig med att skrubba ryggen med en djuprengörande peeling och helst smörja in med en återfuktande kroppslotion efteråt. Du kommer förutom få en fin rygg, utsöndra oxytocin - vårt lugn-och-ro-hormon.

Om du är singel eller helt enkelt vill klara dig själv så krävs det en lite större insats. Ett hett tips är att använda Amazing Effortless Body Peel Mask från M Picaut tillsammans med en kroppsborste. Fukta borsten och lägg en klick av kroppskrubben på borsten och använd borsten till att skrubba och applicera peelingen på ryggen. Låt skrubben sitta någon minut för att verka. Amazing Effortless Body Peel Mask innehåller naturligt BHA som verkar anti-inflammatoriskt samtidigt som det hjälper huden att minimera porstorleken. Skrubben hjälper huden att läka och återuppbygga sig själv vilket är perfekt för att bli av med finnar och andra småplitor på ryggen. Såklart kan du använda peelingen på hela kroppen! Efter peelingen behöver du återfukta, men det är svårt att göra ensam om man inte är akrobat. Mitt tips är Phyto Vitamin Dry Oil från Bioline som är en mycket tunnflytande torrolja som kommer i sprayflaska och kan sprayas på ryggen från axeln! Förutom fukten innehåller den även A-vitamin som normaliserar talgproduktionen, minimerar porstorleken och förnyar huden på ryggen.

Varför får du finnar på ryggen?

Dels beror det på hormoner men våra kläder har en viss del att göra med detta. Kläderna nöter på de små hårstrånas utförsgångar och bildar minimala inflammationer som irriterar. Dessa inflammationer kan växa och bli till större finnar. Har vi dessutom en ökad talgproduktion tycker aknebakterien det är extra gottigt att föröka sig. Under vintern nöter kläderna extra mycket och när vi klär av oss till sommaren vill vi såklart bli av med dessa så snabbt som möjligt.

Kram Felicia

Kommentera