Tre tips - få fina fötter i sommar

Fina fötter

Fina fötter är det många som vill ha men jag tror att många krånglar till det. Det är egentligen rätt enkelt men kruxet är att veta hur du ska göra. Idag ger jag dig mina tre bästa tips. Hoppas att det hjälper dig på vägen.

Fina fötter och att ta hand om sina fötter är som att ge sig själv ett längre liv. Mjuka, välvårdade och fina fötter kommer orka bära dig längre och är en förutsättning för att dina knän och din rygg ska må bra. Det är verkligen en kedjereaktion. Att ta hand om dina fötter är en billig investering för att hela du ska må bra genom hela livet.

Tre tips för att få fina fötter

Fila fötterna för att få bort torra hudflagor, förhårdnader och sprickor. Att fila fötterna gör att krämen går lättare in och dina fötter blir finare och mår bättre. Jag har pratat tidigare om fotfilen i glas från Meraki, den är fortfarande min favorit då den fungerar utmärkt på både torra och fuktiga fötter. Den har ett bra grepp och håller länge!

Håll tånaglarna korta, men inte för korta så att du får ont av det. Fila gärna tånaglarna lite så att de inte är så vassa. Viktigt är att du klipper tånaglarna raka då det minimerar nageltrång och onda nagelvallar. Peta gärna ner nagelbanden på tånaglarna då det ger ett fräschare intryck. En klassisk, vass nagelsax tycker jag är bäst för ändamålet.

Att smörja in fötterna är A & O i fotvårdsrutinen. Med mjuka och återfuktade fötter minimerar du även risken för svampangrepp. Vid riktigt torra fötter rekommenderar jag dig att smörja in fötterna både morgon och kväll i ett par veckor med strumpor på direkt efter. Det blir som en återhämtningskur för fötterna. För dig som har normalt torra fötter räcker det med att smörja till kvällen innan du lägger dig. Jag har min fotkräm på nattygsbordet och det blir en avslappnande ritual innan jag ska somna. En fotkräm jag gillar extra just nu är Feel My Heel Foot Balm från Löwengrip. Den doftar gott och är inte så kladdig alls.

Brev_Feliciasfot-blogg

Ta hand om dig själv och dina fötter.

Kram Felicia

Kommentera