Så förhindrar du att få slitet hår

slitet hår

Upplever du att du har slitet hår under sommaren? Då behöver du hjälpa ditt hår att bli motståndskraftigt mot solens och vattnets påverkan. Hur ska du göra? Det berättar jag mer om idag.

Solens starka UV-strålar bryter ner hårets proteiner och gör det mer sprött och känsligt. Det här sker speciellt om du färgar och bleker håret. För att förhindra slitet hår rekommenderar jag dig Löwengrips Overnight Hair Mask som reparerar hårets fjällskikt och gör håret lenare, glansigare och mer motståndskraftigt. Molekylen Cystine Bis-PG-Propyl Silanetriol och Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol bygger upp hårets struktur från kärnan ut till ytterhöljet vilket enkelt beskrivet kan sägas att håret repareras från skador. Nattmasken till håret läggs med fördel till natten och behöver inte sköljas ur på morgonen. Jag personligen upplevde att håret blev mycket mjukt, följsamt och fick lite mer volym. Dessutom tyckte jag att mitt hår luktade väldigt gott efteråt.

Tycker du dock att håret känns lite för återfuktat och fett, kan du använda Löwengrips torrschampo. Det finns i flera olika dofter och texturer, för dig som vill mycket volym eller ingen volym alls. Torrschampo finns även för oss brunetter och jag har märkt att vissa använder den för att minimera synligheten av sin utväxt. Men tänk på att inte använda torrschampo för mycket. Du behöver såklart tvätta håret ca 2 gånger i veckan för att djuprengöra skaplen och öka cirkulationen som främjar friskt hår och hårbotten.

Solskydd förhindrar slitet hår

Även håret behöver sitt solskydd under sommaren och min favorit är Aroma Sun Expert Summer Oil Hair & Body SPF 30. En torrolja som ger håret otrolig lyster och god doft utan att bli fett.

slitet hår

Varför behövs solskydd för håret? Jo, eftersom UV-strålarna bryter ner proteinet i hårstrået och skadar det fungerar UV-skydd genom att förhindra nedbrytningen. Proteinerna är de delar som skapar hårstrået och utan dessa har vi inte mycket till hår. Oljan i solskyddet smörjer håret och gör att proteinerna håller sig släta och förhindrar fukt att tränga ut. Sa jag att doften i Summer Oil Hair & Body är toppen på knoppen?!

Ta hand om dig själv och ditt hår!

Kram Felicia

Kommentera