Skydda dig mot vårsolen med SPF

SPF

Nu smälter snö och isar i rasande fart och snart är sommaren här! Även om solen inte är som starkast nu behöver du ändå använda solskydd. Varför är solskydd så viktigt nu? Det får du veta mer om idag.

Din hud har inget eget aktiverat skydd mot solens strålar. Därför är den som mest skör under våren. Du kanske har förträngt att solen gav dig pigmenteringar som gjorde dig irriterad i sensommarvärmen. Genom att använda solskydd minskar du risken för pigmenteringar och att bränna dig vilket i sin tur kan leda till solrelaterad hudcancer. Du minimerar även nedbrytningen av din huds kollagen och elastin som är de ämnen i huden som gör din hud fyllig och slät.

Eftersom solen inte är så stark nu så räcker det att använda produkter som innehåller SPF. Du använder säkert redan produkter med SPF utan att du tänker på det.

Favoritprodukter med SPF

Easy Going Loose Minerals från Palina. Mineralmakeup som hjälper din hud och bibehåller sund hud. Skyddar, stärker med SPF18 mot solens strålar! Palinas makeup är hudvänlig och är nästan lika bra som hudvård med ingredienser som lugnar, vårdar och återfuktar huden!

SPF

Min favorit just nu av färgade dagkrämer som innehåller SPF i är De-Sense Instant Relief CC Cream från Bioline. Men denna behövs nästan ingen foundation då den slätar ut och jämnar ut hudtonen och ger en fräsch lyster. Dessutom är den lugnande för känslig och reaktiv hud. Jag älskar den!

Daily Radiance Vitamin C från vårt nya märke Medik8 ger dig SPF 30 i en c-vitaminberikad bas vilket gör den extra bra i vårsolen. Vitamin C hjälper nämligen huden att neutralisera de dåliga UV-strålarnas effekt på huden samtidigt som du återfuktad hy full med energi.

Ta hand om dig och njut i vårsolen!

Kram Felicia

Kommentera