Aktivt kol - så fungerar det

Aktivt kol

Nu när solen skiner och huden kickas igång efter mörkret som varit längtar vi alla efter glowet och fräschören som kommer av sol och sommar. Då är produkter som innehåller aktivt kol räddaren i nöden. Idag berättar jag hur det fungerar.

Det aktiva kolet drar ut gifter, slaggprodukter och orenheter ur huden. Det blir som en snabb och enkel detox. Kolet drar till sig fett, vatten och andra ämnen som är mindre bra för huden och fungerar även utmärkt för kroppen och tänderna. Effekten du får av kolet är att du upplever att huden känns otroligt ren.

Fem favoriter med aktivt kol

Ditt renaste jag utan att torka ut huden - Charcoal Detox Cleanser. Med rengöringen från Palina får du superren hy och den är otroligt dryg. Passar speciellt dig som har normal, fet, blandad och åldrad hy. Du som har känslig hy kan använda den, men mer som behandlande produkt ett par gånger i veckan.

aktivt kol - rengöring

Nu kan du äntligen få salongsbehandlingskänslan hemma med Acitvated Charcoal Refining Mask från Medik8. Du blir återfuktad, den ger en detoxande effekt, porerna minimeras och spänsten ökar. Det är en lift-off mask som du blandar, låter torka och sedan lyfter av.

Vill du få vitare och fräschare tänder är Warpaint något för dig. Det aktiva kolet drar till sig fläckarna från kaffe, te, snus, rökning och andra mindre bra grejer du har i din mun. Tänderna blir inte kritvita men fräschare. Pulvret räcker i en evighet.

aktivt kol - warpaint

Visste du att det finns en makeup-borste med aktivt kol? Borsten från bareMinerals håller sig ren och fräsch längre samtidigt som den minimerar angreppen av dålig hy från sminkborstar som inte är tvättade. Passar utmärkt för dig som lider av akne eftersom bakterierna inte fastnar.

En kroppstvål som är snygg i duschen är Tvål Bamboo Charcoal från Meraki. De gör ju inte bara snygga grejer till hemmet utan även bra produkter för kroppen. Tvålen detoxar kroppen och peelar milt men effektivt. Perfekt förberedelse innan du smörjer in dig med lotion eller använder brun utan sol.

Ta hand om dig själv och din hud!

Kram Felica

Kommentera