Så fungerar brun utan sol

brun utan sol

Vem vill inte känna sig lite mer fräsch nu mot vårkanten och samtidigt minimera riskerna från hudcancer. Genom att använda brun utan sol får du en snygg fräsch färg utan att tumma på din hälsa. Men hur fungerar egentligen brun utan sol? Det berättar jag idag.

En brun utan sol produkt fungerar genom att ämnet DHA, dihydroxiaceton reagerar med hudens aminosyror i det översta lagret. DHA är helt naturliga sockerarter och är huvudingrediensen i alla brun-utan-sol-produkter. Det som skiljer märkena ifrån varandra är hur väl de har lyckats kamouflera den karaktäristiska doften som kommer av reaktionen i huden med DHA.

Jag får ofta frågan på vad som gör att man bli orange av vissa brun utan sol produkter och det beror på hur företaget har blandat produkten men också hur sur eller basisk din hud är. Ju mer basisk din hud är desto mer orange blir du och tvärt om. Ju surare pH-värde din hud har desto mer brun blir du. Så med andra ord är det väldigt individuellt.

Att använda brun utan sol i sig är inte farligt alls. Men du ska tänka på att DHA släpper lös fria radikaler i kontakt med stark sol därför är det precis som innan, lika viktigt att använda hög solskyddsfaktor för att minimera rynkornas uppkomst.

brun utan sol

Vi har länge letat efter ett brun utan sol-märke som uppfyller våra kriterier. Jag är ganska petig eftersom jag verkligen inte gillar doften av DHA. Men Marc Inbane har verkligen fallit mig i smaken och ger en mycket verklighetstrogen färg på mig. Doften finns där men är inte påträngande och jag älskar enkelheten med appliceringen.

Ta hand om dig!

Kram Felicia

Kommentera