C-vitamin - skydda huden mot vårsolen

c-vitaminPrecis som du städar ur din klädgarderob nu när dagarna börjar bli varmare är det dags att ta fram hudens vårgarderob. Du kanske äntligen kan lägga undan de feta balmerna och ta fram de härliga C-vitaminkrämerna. C-vitaminen hjälper bland annat huden att motstå de skadliga UV-strålarna och motverka de fria radikalerna som bildas av bilarnas avgaser, slitage från vägar och andra luftföroreningar. C-vitaminet som är en antioxidant hjälper huden att motstå och bildar som en osynlig sköld mot just föroreningar.

Vilket är det bästa sättet att vårstäda huden? Börja med en peeling som jobbar med att ta bort döda hudceller och kickar igång hudens egna processer för en ny, energifylld hud som orkar stå emot solens strålar och föroreningar.

Peeling

Jag vet att många tycker det är besvärligt med peeling och önskar en enkel variant. Här kommer mitt tips:

Advanced Skin Care Cell Renewal Facial Exfoliant från Löwengrip passar dig som är ”lat” då du låter peelingen ligga kvar under din dag- eller nattkräm. Så enkelt!

Har du några minuter över och vill testa en prisvinnande avancerad hudvårdsprodukt som verkligen kommer att kickstarta din vårhud är Rapid Reveal Peel från Dermalogica något för dig. Om du är en vad användare av hudvård och inte har känslig hy så är det något jag verkligen rekommenderar.

C-vitamin

Tips på C-vitamin

Som jag skrev ovan är C-vitamin "the shit”. Bioline har sin serie De-Ox som minimerar yttre påverkan och ökar fukthalten i huden med ett enda enkelt serum - De-Ox Booster Serum Power C.

Medik8 är proffs på just C-vitamin, A-vitamin och solskydd. Med deras CSA-filosofi menar Medik8 att allt du behöver är C-vitamin och solskydd till dagen och A-vitamin till natten för att jobba mot hudens åldrande. Deras C-Tetra Serum är något alldeles extra. Solskydd minimerar risken för förtidigt åldrande, hudcancer och pigmenteringar. Advanced Day Total Protect är dagkrämen med skydd för alla sorters UV-strålningar inklusive skärmljus från telefoner och datorer.

Ta hand om dig själv och din hud!

Kram Felicia

Kommentera