Tre tips för att rädda torr hy

Torr hy

Huden blir utsatt för mycket torr luft under sportlovsveckorna då vinteraktiviteterna brukar avlösa varandra. Även stress och mindre sömn kan göra huden torr och fnasig. För att förhindra torr hy är det bästa att förbereda huden redan på hösten. Det är lätt att missa men du behöver inte vara orolig. Känns din hud trött, torr och eländig finns det bot!

Tre tips för att rädda torr hy

  1. Kura med mask
    Multivitamin Power Recovery Masque från Dermalogica är en näringsrik mask som återställer balansen i huden. Kan med fördel användas till natten i en vecka i sträck. Kickar igång vilken trött och torr hud som helst.
  1. Olja
    Droppmata huden med olja dygnet runt. Använd oljan som serum morgon och kväll, men vet du med dig att du ska vara ute mycket kan du med fördel ta med dig lite olja och fylla på under dagen. Oljan binder fukt och fett till huden och mjukgör hudcellerna och ger ett skydd mot torr luft. Ett tips är Nourishing Orange Flower Facial Oil från Neal's Yard Remedies.

torr hy

  1. Sömn
    Stress och dålig sömn skapar torr hud. För att motverka dålig sömn tycker jag att du kan spraya kudden med L:A Brukets Pillow Mist. Med Pillow Mist sprayad i rummet och på kudden innan du ska sova, vaknar du mer utsövd. Eteriska dofter av lavendel, mandarin och cederträ har terapeutiska egenskaper som gör din kropp mer utvilad.

Torr hy

Ta hand om dig själv och din hy!

Kram Felicia

Kommentera