Problemhy - hur Medik8 kan hjälpa dig

problemhyHar du problemhy som exempelvis akne, pormaskar eller förstorade porer? Då kan produkterna från Medik8 verkligen hjälpa dig. Det berättar jag mer om idag.

Huden påverkas i huvudsak av tre faktorer, solen, livsstilen och ärftlighet. Hur det yttrar sig på huden är ganska lika. Hud som åldrats av mycket UV-ljus brukar tendera att ha djupare rynkor och kraftigare pigmenteringar. Medik8 kan förhindra framtida åldrande men även påverka rynkor och pigmentfläckar som redan uppkommit.

Den mogna huden blir torrare och torrare när cellförnyelsen saktas ner. Fettvävnaden i ansiktet minskar och huden blir slappare. Detta för att din kollagen- och elastinproduktion minskar och bryts ner av både inre och yttre faktorer. På grund av det kommer dina porer, hårsäckar och talgkörtlar bli mer framträdande eftersom huden inte klarar av att ”hålla-ihop” spänsten som krävs. Efter 25 räknas huden som mogen och all spänst börjar sakta minska. Men i dagens moderna tid behöver även yngre personer hjälp, eftersom stress och livsrelaterat åldrande påverkar vår kropps hormonbalans och kan därför göra huden slapp och torr mycket tidigare. Medik8s filosofi är att effektivt fokusera på hudförnyelse och fördröja uppkomsten av fina linjer, rynkor och pigmentfläckar. Genom att boosta hudens struktur, spänst och lyster men såklart även skydda mot solen och återfukta huden. Detta med vitaminerna A och C och tillsammans med SPF. För dig som vill prova Medik8 rekommenderar jag att testa Retinol 3TR Serum och vänja in. A-vitamin har den effekten att hudtonen förbättras, porer minimeras och rynkorna blir mindre djupa. Tillsammans med C  Tetra+ Intense som är ett mycket effektivt C-vitaminserum som skyddar och stärker din hud mot skadliga fria radikaler under dagen. Kombinerat med Advanced Day Total Protect som skyddar mot all sorts UV-strålning och även blått ljus från skärmar. Det är viktigt när du vill förhindra åldrandet. Kombinera gärna dina hemmaprodukter med professionella behandlingar från Medik8 eftersom det kommer att fördjupa resultatet och även förlänga din hudhälsa. Förutom att din hud mår bra, sänks dina stressnivåer av behandlingar vilket också gynnar din hud och hela din kropp.

Problemhy

Problemhy och Medik8

Men Medik8 hjälper inte bara dig som aktivt vill jobba mot åldrandet utan även dig med problemhy så som akne eller pormaskar och förstorade porer. Eller lider du av en problemhy där du är extremt känslig? Medik8 kan hjälpa dig oavsett vilka problem du har med din hy. Rosacea, Perioral Dermatit eller bara en otroligt känslig och kräsen hud, kan bli hjälpt med serien Calmwise. Calmwise Anti-redness Elexir var den första produkten Medik8 tog fram. Serumet lugnar, dämpar och lindrar reaktiv hud.

Akne är ett av de vanligaste hudproblemen och kan yttra sig genom rena finnar som är stora och inflammerade, men även pormaskar och milier räknas in i begreppet. 90% av alla människor drabbas någon gång i livet av akne. Det är hormonproduktionen som styr talgkörtelns aktivitet och detta brukar oftast spöka som mest under puberteten. Men även under stress förändras våra hormoner och kroppen kan sättas ur balans. Akne kan kontrolleras med hjälp av bra produkter och behandlingar. Hur akne bildas är genom att hudcellerna klibbar ihop sig av talget som överproduceras och i denna lilla ansamling trivs Propionibakterien otroligt bra. Det är alltså bakterien tillsammans med de samlade hudcellerna och talget som gör den inflammerade finnen. Du kan även få ansamlingar utan bakterier och dessa blir pormaskar. För att få bukt med detta problem har Medik8 skapat Blemish Control Pads. Dessa hjälper effektivt att motverka tilltäpptheter och samtidigt lugna inflammationer som finnar skapar. De här padsen fungerar även utmärkt för dig som får någon finne då och då. En hud med finnar och akne behöver massor med fukt för att se till att huden är mjuk. Med Balance Moisturiser jobbar Medik8 med prebiotika och probiotika som även hjälper till att minimera angreppen av Propionibakterien.

Äntligen känner jag att vi har hittat ett märke med precis rätt produkter för att hjälpa dig som eftersträvar den perfekta huden med en enkel rutin. Med hjälp av Medik8s produkter kommer jag att kunna skräddarsy och rekommendera resultatinriktade lösningar som du kan använda i ditt hem!

problemhy

Ta hand om dig själv och din hud!

Kram Felicia

Kommentera