Känslig hud i vinterkylan

Känslig hud

Jag får många frågor just nu om känslig hud när det är kallt ute. Många frågor är just om barn som kliar, blir röda och torra. Idag berättar jag vad du kan göra åt det.

Man kan ha en överkänslighet mot kyla och får då nässelutslag som kliar och blir röda. Det finns faktiskt något som heter köldallergi, även om det är ovanligt finns det många som lider av det i det tysta och inte vet vad de ska göra åt det.

Det första du ska göra är att få det diagnostiserat av en läkare om du tror att du kan lida av köldallergi. Sedan kan du gå vidare med mina tips! Men är du en torris med känslig på huden kan du implementera mina förslag ASAP.

Vad gör du åt känslig hud?

Skulle det vara så att du har en känslig hud som reagerar med torra, röda och kliiga utslag på huden under vintern, rekommenderar jag dig att börja med att försöka duscha och bada så lite som möjligt. När du väl duschar, duscha inte för varmt och använd gärna en olja att tvätta rent dig med. Badda huden torr med en mjuk handduk och smörj sedan in huden med mer olja och gärna en balm. Balmen är som dunjackan, skyddet för huden mot köld!

Min stora favorit att duscha med är Shower & Bath Oil från Maria Åkerberg. Oljan gör att du knappt behöver smörja in dig efter duschen, använder du den dessutom i badkaret får du eukalyptusångorna upp i näsan som motverkar förkylningarna som härjar under vintern. Jag frågade faktiskt min man här om dagen varför han var så mjuk. Svaret var Shower & Bath Oil från Maria Åkerberg i duschen på jobbet. Jag blir faktiskt lite stolt när min teori till och med implementeras hos män och dessutom att de funkar!

Ta hand om dig själv och din hud!

Kram Felicia

Kommentera