Bota torra läppar i vinter

Torra läppar

En fråga jag ofta får är vad man ska göra åt torra läppar utan att bli beroende av lypsyl. Det berättar jag mer om idag.

Något som många upplever är att man får torra läppar av att använda läppcerat samt att man blir beroende. Faktum är att du skapar inget beroende men när luften blir torrare och du inte tillför någon fukt eller fett till läpparna så fortsätter läpparna att bli torra. Ju mer du ”slickar” dig på läpparna, desto mer fukt förlorar du. De klassiska läppceraten från affären innehåller allt som oftast petrolium (mineralolja, paraffin eller vaselin) som inte tillför någon fukt eller fett till läpparna. Du skyddar läpparna mot yttre uttorkning, ja, men det ger ingenting tillbaka. Mitt bästa tips är att du ger dina läppar chansen att återställa sig med läppcerat innehållandes naturliga råvaror och oljor. En naturlig olja som fungerar likt mineralolja men samtidigt tillför fukt och fett till huden är jojobaoljan. Andra ingredienser du kan kika efter i ditt läppcerat är bivax. Som hjälper att kapsla in fukten och fettet du tillför med naturliga oljor. Vill det sig riktigt illa med läpparna så är en rekommendation att försiktigt peela med en mild peeling. Testa inte något starkt bara, jag har gjort det misstaget. Tro mig, det var inte kul!

Peeling hjälper torra läppar

Använd gärna Exfoliating Face Brush från Dermalogica tillsammans med AHA & Jojoba Peeling från Maria Åkerberg. Lägg på peelingen, massera runt med borsten och skölj av. Följ upp med ett läppcerat innehållandes naturliga oljor.

Jag föredrar L:A Brukets som har en mild doft av kokos och känns dryg och skön på läpparna.

Lip Care Vanilla går även den varmt hemma till hela familjen. Den milda vaniljdoften och storleken på stiftet gör det till en storfavorit.

Torra läppar

Ta hand om dig själv i vinter!

Kram Felicia

Kommentera