Torr hud - så åtgärdar du problemet

Torr hud

Torr hud på vintern är något nästan alla drabbas av. Hur ska du göra för att motverka det? Idag berättar jag om mina allra bästa tips.


Mitt bästa tips mot torr hud är att rusta med långkalsonger, två lager kläder och sedan dunjackan även för huden i ansiktet. Försök minimera att använda vatten på huden när det är som kallast och använd en oljebaserad rengöring på morgonen. Tvätta med vatten och rengöring till natten då huden får vila från kylan. Undvik även vattenbaserade dagkrämer när vi kommer under -10 grader. Den vattenfria balmen fungerar som en dunjacka för huden. Många märken har balm så det går utmärkt att hitta någon för just din hudtyp!

Balmen fungerar även utmärkt som nattkräm om du är riktigt snustorr. Den slätar ut och stärker din hudbarriär samt ger näring till huden. Med så många funktioner i en liten burk anser jag att den borde ha  en given plats i badrumshyllan. Min personliga favorit bland balmerna är Face Balm More från Maria Åkerberg. Det är en mild balm men som ändå stärker barriären i huden. Den funkar även till barnen och är därför en ultimat produkt som alltid får följa med på min vintersemestrar. Jag har den också alltid i barnens klädlådor på förskolan.

Torr hud

Ta hand om dig själv och din torra hud i vinter.

Kram Felicia

Kommentera