Stressutslag - tre tips på hur du löser problemet

stressutslag

Jag gissar att många är som jag. Hyn brakar samman när man minst vill det. Bland all julstress går huden bananas och julfesten vi skulle vara sådär sjukt snygga på känns avlägsen. Hur löser vi problemet?! 

Känns huden allmänt tråkig dessa dagar? Grå, fet och någon småplita här och där? Då har du troligtvis drabbats av en mildare form av stressutslag. Nattmask och ögonprodukter är min lilla hjälpreda dessa gånger.

Tre tips som botar lindrigare stressutslag

1. Nattkräm
Night Detox från Skin Regimen innehåller detoxande alger och syror. Masken aktiverar hudens reningsverk under natten och detoxar huden från gifter och daglig stress. Alfa-glukan jäst stärker hudens avgiftningsprocess medans glukonolakton är en poly-hydroxisyra som endast är till för att försvaga de förhornade hudcellerna som är på väg att fjälla av. Detta för att din hud ska ta till sig alla goda ingredienser i krämen och serumet på morgonen bättre. Night Detox har även en svagt kylande effekt på huden och sänker hudtemperaturen med en halv grad, vilket är ganska mycket i hudvårdens värld. Varför är det bra? En stressad hud har ofta en högre temperatur än normalt och då fäster bakterier och virus lättare. Samt att ökningen av värmen i huden gör den mer känslig. Dessutom finns det kliniska bevis på att Skin Regimens doft verkar lugnande och ångestdämpande. Den stärker även sinnet och kan göra dig mer koncentrerad och få lättare att hantera uppgifter. Vem behöver inte allt detta under julen?

2. Ögonpads
Jag slänger gärna på ett par ögonpads från Beauty Pro ett par timmar innan jag ska iväg på julfest. Dessa funkar till och med att använda ovan på sminket i värsta fall. Plumpande och minskar mörka ringar och trötthetslinjer. Lägg masken under ögonen och fortsätt slå in julklapparna!

3. Peelpads
Peelpads är även det en riktigt bra mot stressutslag i form av finnar. Hydration Peel Pads från Elizabeth Arden PRO  trollar bort torr och fnasig hud under natten eller dagen. Fukt, lyster och ”rynkförminskning” utan speciell ansträngning.

En extra touch

Förutom detta så brukar hudtonen ha fått en svag ton av ljusrosa, grå eller kanske till och med genomskinlig vid den här årstiden. Då vill jag passa på att tipsa om Löwengrips brun utan soldroppar. En brun utan sol som du droppar mellan 1-5 droppar i din dagkräm och mixar för att sedan smörja ut i ansiktet. Du kommer få ett fint glow samtidigt som du får en aning mörkare hudton. Hur mycket färg det blir, beror på antalet droppar du använder. Använder du dropparna varje dag bygger du upp en färg successivt.

stressutslag

Ta hand om dig själv och din hud i julstressen!

Kram Felicia

Kommentera