Varför ska du använda ansiktsmask?

Ansiktsmask

Med en ansiktsmask kan du återfukta huden. Hur ska du välja rätt i djungeln av ansiktsmasker? Det berättar jag mer om idag.

Förra veckan pratade vi om peelingar, läs gärna det inlägget –här- om du inte redan gjort det. Efter att du peelat ansiktet behöver du tillföra fukt och näring till huden. Du lätt bli lite torr eftersom du förutom att du har tagit bort döda hudceller även skalar bort några av dina friska hudceller. Även om du har en fet hud är det bra att återfukta huden. Det finns såklart även masker som gör annat för huden än att återfukta och de är givetvis bra att använda dessa också! Det viktiga är att veta varför du väljer just den ansiktsmasken idag. Glöm inte bort att multimaska är supersmart. De allra flesta av oss har olika problem på olika ställen på huden. Jag gillar själv masker som jag kan sova med och har en favorit som aldrig kommer att lämna min badrumshylla. Night Detox från Skin Regimen. En nattmask som du med fördel kan använda varje natt om du så önskar.  Den ger så mycket fukt, renar mitt ansikte och lugnar huden. Känslan när jag vaknar har jag aldrig riktigt upplevt med en annan mask tidigare.

Det finns masker för alla hudtyper och problem. Du kanske vill minska pormaskarna, öka glowet, få en jämnare hudon, extra näring och fukt till din torra hud. Oavsett så kan du hitta en mask för just dig. Min rekommendation är att ha fler masker hemma, för de olika ändamålen. Du bör lägga mask ca 2 gånger i veckan eller mer. Det ger dig ultimata förutsättningar att skapa en sund hud. Med ansiktsmask och peeling hemma skapar du som en liten ansiktsbehandling hemma i badrummet. Vilket är jätteviktigt för dig som har ett mål med din hudvårdsrutin.

Ansiktsmask - olika funktioner

Mitt tips för dig med fet hud som behöver balanseras är Rescue Med Mud Mask från Palina. En lerbaserad mask som verkar djuprengörande.

För dig som behöver detoxa huden och vill "starta om huden" rekommenderar jag Purifying 3D Clay Mask with Activated Charcoal från Beauty PRO!

Fukt och näring är aldrig fel och Aqua+ Mask Intense Moisturizer från Bioline gör jobbet varje gång.

När du behöver lugna och stärka reaktiv hud kan du använda Harmonie Calm Organic Soothing Comfort Cream & Mask 2 in 1 från Decléor.

Vill du ha lyster och glow är den bästa masken, enligt mig Collagen Boost Mask från Cicamed.

AGE Smart MultiVitamin Power Recovery Masque från Dermalogica ger skydd och reparerar åldrad hud. Passar även dig som har stressad hud.

ansiktsmask

Ta hand om dig själv och din hud!

Kram Felicia

Kommentera