Hudvård - Tips till nybörjaren och experten

Hudvård

Black Friday är snart här! Men är det så att det här med hudvård är nytt för dig? Är du expert eller någonstans mittemellan? Här kommer tipsen till dig som gör att du kan ta nästa steg oavsett hur intresserad du är och samtidigt göra riktiga fynd på Black Friday!

Du som är nybörjare på hudvård och vill komma igång men du vet inte riktigt hur du ska börja. Då är en bra rengöring och 24h-kräm det absolut simplaste och enklaste du kan använda. En 24h-kräm är en kräm du kan använda både på dagen och natten. Oftast kan det kännas tungt med en utgift på hudvård innan man vet att det fungerar eller hur det fungerar. Därför är tex. Maria Åkerberg väldigt prisvärt och en bra inkörsport till denna underbara värd bland krämer och ansiktsvatten och serum!

I salongen får jag ofta önskemålet om en löddrande rengöring när man är nybörjare och då landar ofta valet på Foaming Wash Gentle från Maria Åkerberg. Därefter behöver du komplettera med en kräm du kan använda både till dagen och natten. När du väljer kräm är det bäst att välja efter din hudtyp vilket kan vara svårt att veta. En kräm som passar alla vintertorra hudar just nu är Dolce+ Soothing Moisturizing Cream från Bioline. Den är bäst anpassad för känslig hud egentligen men just nu i vinter funkar den toppen för många.

Hudvård till den vana användaren

Känner du att du behärskar det här med kräm och rengöring? Du kanske till och med behärskar ansiktsvatten? Då är det dags att lägga till ett serum. Serum kan penetrera djupare och påverka huden mycket mer än vad en kräm gör. Ansiktsvattnet ser till att ditt serum och din kräm sugs upp bättre av huden. Serumet appliceras efter ditt ansiktsvatten. När du ska välja ansiktsvatten, välj helst en spray för det brukar vara enklare att använda. Är det enkelt att använda är lättare att komma ihåg det. Mitt bästa tips är Dermalogica Multi Active Toner.

Serum C från Cicamed hjälper huden att läka och samtidigt ge lyster och näring. Det finns också ett härligt fuktserum från c/o Gerd, Cloudberry Facial Oil.

Bli expert på hudvård

Efter att ha hanterat serum och ansiktsvatten ett tag tycker jag du är redo för att ta nästa steg i rutinen. Och det är peeling, mask och ögonkräm. Det är dessa produkter som du kommer märka störst skillnad av när du använder produkter. Det är nu du kan uppnå "hudterapeut-huden".

En peeling används för att ta bort döda hudceller från huden. Du kan läsa ett mer grundläggande inlägg om peeling –här-. Detta för att du ska smörja in din friska och levande hud med dina krämer och inte döda hudceller som inte har någon effekt för huden. Ansiktsmasken är ett avslutande steg i processen för att ge tillbaka lite av den näring du tagit bort med peeling. Jag tycker även att det är dags att börja med ögonkräm om du inte redan gjort det. Runt ögonen syns de första rynkorna och det är ju dessa vi vill motverka. Börjar du med ögonkräm i tid är chansen större att du slipper de djupa fårorna. Tänk på att inte använda dagkrämen runt ögonen eftersom denna oftast är för fet och du kommer vakna pluffsig och svullen kring ögonen.

En prisvärd nybörjarkräm för ögonen är Eye Cream från Maria Åkerberg.  En ögonkräm för dig i 30-års åldern är Lift Eye Cream från Skin Regimen. Till dig som är runt 40 år är den bästa ögoncremen, enligt mig, Age Defying Eye Cream från Elizabeth Arden PRO. För dig som är 50+ tipsar jag om Age Reversal Eye Complex från Dermalogica.

Hudvård för män

Är du man och gillar fräsch hud? Använd snälla rakprodukter som återfuktar och vårdar huden medan du rakar dig. Min mans favorit är Razor Glide Shaving Gel från Molton Brown. Efter rakningen är det viktigt att du återfuktar huden eftersom att raka blir som en peeling för huden. Personligen rekommenderar jag alltid en kräm före after shave eftersom en kräm innehåller mer fukt. För den känsliga huden rekommenderar jag Sensitive Moisturiser från Bulldog  och för den medvetna mannen Jatoman Anti-ageing Energizing Cream från Bioline.

Där har ni mina tips anpassat till alla kunskapsnivåer. Nu är det fritt fram att fynda under kommande Black Friday!

Hudvård

Ta hand dig och din hud!

Kram Felicia

Kommentera