Hudterapeuten tipsar - Skonsam rakning

Skonsam rakning

Att raka sig är en konst. Att hålla ett skägg fräscht är en konst. Här kommer mina tips på en skonsam rakning.

För att skapa den bästa rakningen är det viktigt att du har gjort rent huden, värmt upp håret och huden samt öppnat upp hårsäckarna. Detta skapar viktiga förutsättningar för att du ska få en närmare och mer skonsam rakning. Med fördel använder du en rengöring anpassad för din hudtyp.

Skonsam rakning - Rengöring

Molton Browns Balancing Face Wash passar dig med normal till en fetare hud.

Bulldog Sensitive passar dig med normal till känslig hud.

Vi har såklart även fler rengöringar som passar just män.

Peeling

Beroende på hur ofta du önskar raka dig tycker jag att du ska använda en peeling innan du drar med rakhyveln över huden. Här är mitt tips en mekanisk skrubb. En mekanisk skrubb lyfter dina hårstrån från huden och gör att du kan raka närmre. Det gör även att din hud blir mer förberedd. Viktigt att tänka på är att ni karlar inte ska gnugga runt skrubben som om det vore det sista du gjorde i livet. Utan ta det lite försiktigt. Revitalising Face Scrub från Neal's Yard är en skrubb som är populär.

Kombinera både rengöring och skrubben tillsammans med en liten handduk som du blöter i varmt vatten. Det ger din hud mer fukt och värme vilket även det förbereder huden och öppnar upp hårsäckarna.

Bra rakhyvlar

Behöver du en handduk? Då tipsar jag om Merakis tvättlappar. Både snygga, smidiga och sköna.

Sedan behöver du något som gör att din rakhyvel glider lätt och effektivt på huden. Här kommer flera varianter jag föredrar till rakning. Givetvis kan du använda dessa till andra delar på kroppen du vill raka. Förutom att ha ett medel som gör att det glider är en ren, fräsch rakhyvel A & O. Vi har två extremt snygga och bra rakhyvlar i shopen från Meraki och Molton Brown. En rakning ska ske åt samma håll håret växer, ibland behöver en raka sig åt motsatt håll, då är det viktigt att du tar det lugnt och försiktigt. Låt rakningen ta tid. Gör det till en ritual.

Tamanu High Glide Shaving Oil från REN Clean Skincare är en olja, som passar perfekt för dig som vill raka stubb. Dessutom ser du exakt vart du är med rakhyveln.

Razor-Glide Shaving Gel är en rakgel som du skummar upp med händerna innan du applicerar den i ansiktet.

Vill du raka dig mer traditionellt finns det ursnygga setet från Molton Brown. En raktvål du skummar upp med en rakborste. Borsten hjälper även till att lyfta stråna från huden.

Shaving Cream är en mjukgörande kräm som passar dig som har känslig och torr hud.

Efter rakningen sköljer du av ansiktet med kallt vatten för att stänga porerna. Jag kan även rekommendera ett ansiktsvatten för att påskynda processen och neutralisera pH-värdet.

För att nu, återfukta huden och stabilisera huden efter rakningen rekommenderar jag en kräm eller aftershave. Här känner du såklart vilket som passar dig bäst men av erfarenhet är en hudkräm vänligare mot huden än en aftershave.

Tips på hudkräm för män

- Ultra Light Bai Ji Hydrator från Molton Brown som för övrigt också är vår egen Jespers favorit.

- 146 Aftershave Balm Lagerblad från L:a Bruket som skyddar ansträngd hud.

- Protective Moisturiser SPF 15 från Bulldog ger huden återfuktning och dagligt skydd.

- Jatoman Anti-aging Energizing Cream från Bioline är idealisk att använda efter rakning. hudkrämen ger en fräsch hud som skyddas mot åldrandet.

Skonsam rakning

Ta hand om dig och lycka till med din rakning!

Kram Felicia

Kommentera