Hudterapeuten tipsar - bareMinerals hudvård

bareMinerals hudvård

BareMinerals hudvård är en mindre serie av produkter med fantastiskt fina egenskaper. Vi på finamig.se är kräsna med vad som kommer in genom våra dörrar. Därför testar vi noggrant produkterna innan de får ett godkännande. BareMinerals hudvård har fått vårt godkännande och finns nu i vår shop!

BareMinerals filosofi är att frisk hud är vacker hud. Därför valde de att lansera denna underbara serie som är framtagen för att utmana den traditionella synen på anti-age-produkter. Serien är skapad för att se till helheten av huden och inte bara bromsa åldrandet utan även jobba förebyggande. Efter noggrann sökning efter den potentiella ingrediens att använda i deras hudvård förutom mineraler föll valet på växten Long Life Herb från ön Okinawa som tillhör en av de blå zoner i världen där man faktiskt lever betydligt längre än andra delar av världen. Anledningen till den längre livsåldern beror på kost, motion och miljö. Många lokala grödor har otroliga mängder näring i sig, vilket då ska bidra till ökad ålder. I Okinawa hittade man alltså Long Life Herb en växt som trots svåra förhållanden kan växa sig både stark, frodig och innehålla mängder med vitaminer och mineraler. Den är så näringsrik att den slår grönkål och spenat med hästlängder och kallas i modern mun en superfood. BareMinerals tog alltså växten och forskade fram ett complex utifrån Long Life Herb och kom fram till att complexet ökar lyster, minimerar linjer och rynkor, ökar elasticiteten i huden samtidigt som även energin till hudcellerna ökar så att huden motiveras att producera nya fräscha hudceller. Serien är inte stor men täcker ändå in spektrat av många hudtyper. En serie värd att testa!

Favoriter från bareMinerals hudvård

Agelsee Genius Firming & Wrinkle Smoothing Serum är min personliga favorit. Det är ett otroligt lyxigt serum som innehåller äkta guld. Guld är en mineral som stärker huden och faktiskt ökar kollagenproduktionen. Serumet innehåller även A-vitamin som min hud mår väldigt bra av. A-vitamin hjälper till att skapa nya hudceller.

En produkt som snabbt blev en favorit hos Vilma, vår stjärna i packen, var ClayMates Be Bright & Be Firm. Hon gillar att det var två masker i en produkt för att enkelt kunna multimaska. Hon upplever själv att huden blev mindre torr och fick finare lyster med maskerna!

bareMinerals Hudvård - för den moderna kvinnan

Produkterna är skapade för den moderna kvinnan som föredrar resultat tillsammans med sköna krämer baserade på det bästa från naturens skafferi. Tillsammans med ingredienser framforskade av vetenskapen för att stärka och minska påfrestningen på huden från de yttre faktorer vi har i världen just nu.

Kram Felicia

Kommentera