Hudterapeuten tipsar - Badsalt och badolja

Badsalt

Om du har passat på att ta höstlov tillsammans med barnen, passa samtidigt på att varva ner och få en stund för dig själv. Ett bad är inte bara avkopplande utan har andra effekter. Vilka - det förklarar jag nu.

Ett bad - mysigt och avkopplande. Men ett bad kan vara så mycket mer än så. Ett badsalt med aktiva mineraler och örter samt eteriska oljor har inte bara en mysig effekt i badet utan även en större inverkan på hela kroppen. Genom att tillsätta badsalt i ditt bad mjukar du upp huden, drar ut gifter ur kroppen och lugnar stela leder och muskler. Örterna och salterna i badsaltet har ofta en helande funktion på torr och trasig hud, en återuppbyggande effekt av huden. Under vintern behövs detta extra mycket eftersom många även får problem med eksemliknande torrhet på stora delar av kroppen. Ett lugnande bad påverkar även din ämnesomsättning, många med problemmage mår mycket bättre av att bada med ett badsalt. (Ps: Ät gärna probiotikatabletterna Probiskin från Maria Åkerberg för att boosta din mage och immunförsvaret ännu mer i dessa vintertider. Kan hjälpa mot både förkylningar och magsjukor!)

Tips på badsalt

Vill du ha ett badsalt som inte bara har verkan men även doftar fantastiskt är Klinta en favorit hos mig. En blandning mellan havssalt torkade blommor, örter och eteriska oljor. Den är bara helt fantastisk! Jag har som vanligt massor av favoriter och svårt att välja men här kommer några av dem.

Badsalt nr 3 Granatäpple från Terrible Twins stärker och ökar elasticiteten i huden.

Lavender Bath Salts från Neal's Yard Remedies djuprengör och hjälper dig att stressa ner.

Tångbadet från L:a Bruket stimulerar blodcirkulationen, mjukar upp stela muskler och lindrar värk.

065 Saltbad Mynta från L:a Bruket ger ett energigivande bad som minskar stress och förbättrar koncentrationen.

Sauna Cool Scrub från c/o Gerd lindrar stela och ömmande muskler.

From the Garden Bath Salt från Björk & Berries verkar renande och lugnande.

Badoljor och masker

Kombinera gärna badsaltet med en härlig badolja eller badmjölk. Det gör att du troligtvis inte behöver smörja in huden efter badet utan bara badda dig torr med en mjuk handduk. När jag ändå ligger i badet brukar jag se till att multimaska hela kroppen. Både ansiktet och håret behöver näring till vintern. Så det är perfekt att förbereda sig med detta under ett härligt och avslappnande bad. Testa gärna den färdig packade hårmasken i turbanform från Beauty Pro  och välj en mask som passar just dig och din hy. Cloudberry Facial Mask från C/o Gerd är en mask för dig som behöver mycket näring till huden. Perfekt till höstiga kvällar och nätter.

Tips på eteriska oljor

Exotic Bath Oil från Neal's Yard återfuktar och mjukgör huden samt doftar helt ljuvligt.

Aroma Bath Energy från Maria Åkerberg passar dig som behöver extra energi eftersom de eteriska oljorna lyfter ditt sinne.

Maroccan Rose Otto Bath Oil från REN Clean Skincare lindrar stress och har lugnande egenskaper.

Badsalt

Ta hand om dig själv och din kropp.

Kram Felicia

Kommentera