Hudterapeuten tipsar - Återfukta huden

Återfukta huden

Det börjar bli dags att uppdatera hudvårdsgarderoben till produkter som ger mer fukt. Vi går mot torrare tider och jag känner redan nu att runt näsvingarna börjar det bli lite torra. Ansiktssprayet som jag har ståendes vid datorn går varmt.

Mina bästa tips för att återfukta huden under vinterhalvåret är att använda en kräm-, eller mjölkrengöring. Dessa är oftast mycket snällare och ger mer fukt till huden än vad en gelérengöring är.

återfukta huden - mina tips

För att återfukta huden kanske du behöver uppgradera din rengöring. Bioline har en superbra närande mjukgörande rengöringskräm som ger huden energi. Maria Åkerberg har en krämrengöring för dig med obalanserad och fet hud - Cleansing Clay. Om du har normal till torr hud och oftast använder gelérengöring är tipset Nourishing Cleanser från M Picaut. Blir du supertorr under vinterhalvåret är mitt tips att använda Cleansing Cream från Moonsun som är kraftigare i konsistensen. Har du en äldre hud som behöver extra näring och kärlek när det är som kallast ute passar Youth Cleansing Milk från Decléor.

återfukta huden med hyaluronsyra

Förutom att byta ut din rengöring rekommenderar jag även att kika efter produkter med hyaluronsyra i. Hyaluronsyra är ett ämne som redan finns i kroppen och har förmågan att binda stora mängder fukt. Eftersom hyaluronsyra är så pass bra på att binda fukt kan ca 1% hyaluronsyra binda upp till 99% vatten! Hyaluronsyrans ursprung kommer oftast från naturliga ämnen vilket gör att den även finns i ekologiska och naturliga produkter.

Av namnet kan man tro att det är en syra, men i självaverket är det en sockerart. HA, som det förkortas är väldigt mild och som ytterst sällan ger upphov till allergiska reaktioner. Kroppen använder själv hyaluronsyra som stötdämpare mellan kroppens leder, lungor, muskler men framförallt i huden där vi återfinner ca 50 % av all hyalruronsyra vi har i kroppen. I huden främjar den cellförnyelsen åter upprätthåller fuktbalansen och stöttar hudens byggstenar så som elastin och collagen. Med torr luft, ålder och levnadssätt kan hyaluronsyran minska vilket då leder till torr och slapp hud. Alltså är hyaluronsyra den ultimata ingrediensen för att dig i vinter!

Tips på härliga produkter med just hyaluronsyra i sig!

Lifting Code Filler serum från Bioline fyller ut rynkor och har en uppstramande effekt.

1.85 Hyaluronic Booster plumpar och återfuktar huden och är perfekt för dig som är torr.

Orexcellence Energy Concentrate Youth Mask är den optimala ansiktsmasken. Perfekt när huden behöver lite extra kraft och glöd.

Supreme Moist Mask är den ultimata behandlingen för torr, fuktfattig och känslig hud.

Wild Rose Beauty Elixir återställer huden och gör den fast.

återfukta huden

Ta hand om dig själv och din hud.

Kram Felicia

 

 

 

 

 

 

 

Uppdatera garderoben inför vintern. Stor chans att man behöver byta rengöring. Till vintern behöver man en snällare och mer återfuktande rengöring. Gelérengöring på sommaren. Mjölkrengöring till vintern. Krämrengöring.

 

Fylla på huden med hyaloronsyra. Hyaloronsyra är som ett glas vatten för huden. Finna i flera olika former så det penetrerar ner i hudens alla lager och stimulerar hudens egen fukthalt. Att återuppliva sig.

 

Nu behöver du byta dagkräm också. Många märken har en dagkräm som är lite lättare och en som är lite kraftigare för att motverka fuktförlust på dagen. Eftersom det blir torrare och torrare i luften.

 

 

Kommentera