Hudterapeuten tipsar - Ansiktsvatten

Ansiktsvatten

Ansiktsvatten eller misten glöms lätt bort men är nu otroligt viktig på morgonen men även för att fylla på under dagen. Läs vidare så får du veta varför.

Nu är det torrare i luften på både jobbet, hemmet och utomhus. Det gör att både huden och din makeup krackelerar. Därför är det utmärkt att fuktboosta huden med ansiktsvatten under dagarna framför datorn eller i andra sammanhang där inomhusluften är mycket torr. En mist ser även till att fästa ditt smink bättre. Det låser fast sminket på huden och gör att du får ett mer glow i huden.

Ansiktsvattnet, ses ofta som en onödig och kanske lite tråkig investering. Många med normal hudtyp klarar av att inte använda produkten men de allra flesta behöver det där vattnet som känns tråkigt att köpa. Namnet vatten, kommer egentligen från konsistensens likhet med vatten men bör inte förväxlas med vattnet i din kran. Ansiktsvatten innehåller betydligt fler och hudvänligare ingredienser som återfuktar huden och hjälper den att normalisera sig. Det kan vara just ansiktsvattnet som gör att du inte kommer vidare i din hudvårdsrutin om du känner dig torr och aldrig får bukt med problemet. Ansiktsvattnet, misten fuktsprayen, toners, ni ser kärt barn har många namn, neutraliserar PH-värdet i huden. Detta gör att huden har bättre möjligheter att ta till sig ditt serum, kräm och andra resultatinriktade produkter på huden. Vi kan jämföra huden med en disktrasa. Torr disktrasa suger knappt en gnutta vatten, men en fuktad trasa suger ca 20 gånger sin egen vikt.

Mistar att använda under dagen

Det enklaste hade väl varit att länka till alla våra mistar men det finns faktiskt olika funktioner och användningsområden. Plus att det finns de jag helt enkelt gillar bättre än andra. De jag först vill lyfta är de som är perfekta att använda vid datorn eller under dagen när du behöver extra mycket fukt och energi till huden. De piggar även upp om du känner dig mentalt trött. Många av dessa bildar även en skyddande barriär mot ljus från datorn, telefonen och skyddar mot micropartiklar i luften från avgaser och asfalt.

Här är mina favoriter, inser nu att det blev en hel del men det finns helt enkelt så många bra produkter!

AGE Smart Antioxidant HydraMist från Dermalogica ger huden ett omedelbart skydd mot fria radikaler och stärker hudens naturliga skyddsbarriär.

Face Mist Sensitive från Cicamed kan användas av personer med känslig hud. Perfekt för torra miljöer som kontor eller flygresor.

Frankincense Hydrating Facial Mist från Neal's Yard Remedies är uppfriskande och perfekt när huden behöver en extra fuktboost.

Aurabsolu Refreshing Mist från Decléor är en riktig uppfriskande booster för huden som piggar upp trött hud och förbättrar hudstrukturen.

Deep Forest Face Mist från Björk & Berries återfuktar, svalkar och balanserar stressad hud.

Rose Facial Mist från c/o Gerd är anpassat för dig med normal till torr hud.

Merakis Facial Mist lugnar och återfuktar huden.

Flash Defence Anti-Pollution Mist från REN Clean Skincare skapar en skyddande hinna på huden mot ålderstecken skapade av miljöföroreningar och fria radikaler.

Klassiska ansiktsvatten

Klassiska ansiktsvatten att använda efter din rengöring. Tar bort det allra sista från din makeup, återfuktar huden så att dina serum och krämer kan penetrera djupare och lättare gör sitt jobb. Vissa av dessa toners kan även innehålla syror vilket hjälper till med både penetration, återfuktning men också att enkelt och milt ta bort döda hudceller.

Här finns en uppsjö av bra toners som jag verkligen håller varmt om hjärtat från märken som Decléor, REN Clean Skincare, Bioline och Neal's Yard Remedies.

Hybrider - vad är det?

Förutom dessa ansiktsvatten har det numer blivit väldigt populärt med hybrider. Ansiktsvatten som är något tjockare i konsistensen vilket boostar huden maximalt med fukt. Vilket man kan tänka är en ”lager på lager” – produkt. Tänk dig när du använder underställ, lager 2, lager 3 och eventuella andra ytterkläder ovanpå detta. Då funkar detta ungefär som lager 2.

Microalgae Essence från Skin Regimen är en hybrid mellan ansiktsvatten och serum. Produkten förbereder, genomfuktar och ger energi till huden innan ditt serum.

Decléors Hydra Floral Anti-Pollution Hydrating Active Lotion är en hybrid mellan en lotion och en mist som snabbt går ner i huden. Lämnar huden återfuktad, mjuk och ger en härligt skön känsla och lyster.

Ansiktsvatten

Ta hand om dig själv och din hud!

Kram Felicia

 

Kommentera