Hudterapeuten tipsar - Tillbaka till hudvårdsrutiner

Blogg_EnGlassHammock

Att hålla sina hudvårdsrutiner kan vara lite kämpigt under en lång och helt underbar sommar. Där har till och med jag har fuskat lite. Här kommer mina bästa tips får att få ordning på huden igen efter en härlig sommar.

Under min semester tillbringade jag två veckor i en husvagn. Värmen plus min att min energinivå var låg gjorde att jag slarvade mycket. Jag märkte skillnad direkt, vid mens kom betydligt fler och större finnar än jag normalt brukar få. Men jag gav mig en klapp på axeln och sa att det är okej! Jag vet ju hur jag gör för att komma tillbaka till min rutin och hur det känns. Det är väldigt likt träning. Det är okej att fuska så länge du vet varför och du gör en liten plan efter sommaren när du ska återgå till rutiner.

Tillbaka till hudvårdsrutiner

Efter sommaren kan det vara bra att ge dig själv en ordentlig rengöring och fuktboost. Detoxa huden och tillsammans med produkter innehållandes C-vitamin som stärker och reparerar skador som kan ha orsakats av solen på huden.

Dra ner till basic igen efter några dagar för att inte aktivera huden för mycket på en och samma gång. Det behöver dock inte betyda att produkterna behöver vara basic. Här är mina favoriter efter sommaren!

Rengöring

Charcoal Detox Cleanser från Palina är en K-Beauty inspirerad rengöring med detoxande aktivt kol som avlägsnar orenheter och miljöföroreningar på djupet.

Ansiktsvatten

Microalgae Essence från Skin Regimen är en hybrid mellan ansiktsvatten och serum. Den är klinisk testad för att ge huden maximalt med fukt och förberedelse.

Dagkräm

Primaluce Hydrating Renovating Cream från Bioline är en creme för hud som behöver mycket fukt och passar även att användas av hudtyper med akneproblem. Pigmentfläckar och ojämnheter i hudtonen jämnas ut och din huden känns otroligt len och mjuk.

Nattkräm

Night Detox från Skin Regimen är en nattmask som du kan använda varje natt som en nattkräm. Den är superhärlig och bör verkligen testas av alla beautyintresserade.

Ögonkräm

Stress Positive Eye Lift från Dermalogica är en snabbverkande ögonbehandling som slätar ut och ger en lätt liftingkänsla kring ögonområdet. Funkar bra både som en extra boost vid behov och dagligen för ett mer långvarigt resultat.

Därefter slussar du in serum till dagen och natten. Efter några dagar kan du även lägga till peeling och mask.

Serum

BioLumin-C Serum från Dermalogica är ett högkoncentrerat serum med vitamin C som ökar hudens spänst, lyster och minimerar fina linjer och rynkor.

Peeling och ansiktsmask

Peelingen kommer att ta bort gamla trötta hudceller från sommaren och masken kommer att återfukta och ge energi till en trött hud. Papaya Peeling från Maria Åkerberg  motverkar pormaskar och glåmig/trött hud. Sea Me Mask från True Organic of Sweden är en rengörande ansiktsmask balanserar hudens fuktbalans, förbättrar spänst och elasticitet och förstärker hudens naturliga lyster.

Hudvårdsrutiner

Ta hand om dig själv och välkommen tillbaka till era hudvårdsrutiner.

Kram Felicia

 

 

Kommentera