Hudterapeuten tipsar - Kroppsrutin

Kroppsrutin

Att boosta huden inifrån är jätteviktigt nu när vi går mot de kallare månaderna. Vill du veta mina hetaste tips och ta del av min kroppsrutin. Läs mer!

Min kroppsrutin - inifrån och ut

Min rekommendation just nu är att börja med att stärka och mjukgöra kroppen inifrån - drick Organic Beauty Oil från Neal’s Yard. Utöver detta är det givetvis bra att skrubba huden med en bodyscrub. Min favorit är Maria Åkerbergs Salt Scrub White Chocolate. Den väcker hudens celler och ökar blodcirkulationen vilket gör att hudens celler kan ta upp mer näring och leva längre. Saltskrubb används med fördel innan du kliver ner i badet eller in i duschen då saltkornen annars smälter på huden. Efter skrubben tar du en lång varm härlig dusch med C/o Gerds Rosemary duschgelé. Det är en mjukgörande och återfuktande tvål som inte på något sätt torkar ut din hud. Passar dessutom hela familjen.

När du kliver ut från duschen, lufttorka några sekunder och smörj sedan in din kropp med en olja på lätt fuktad hud. Detta för att du kapslar in ännu mer fukt i huden på detta sätt. Min rekommendation just nu är Björk & Berries Reactivating Oil Serum som har en stärkande effekt på hudens byggstenar och ger även elasticitet till huden och ökar den naturliga cellförnyelsen vilket ger en naturlig lyster. För att riktigt boosta huden och göra detta som en liten kur kan du nu, smörja in dig med body lotion, genom att använda body lotion ovan på oljan kapslar du in all näring. Här kan du ju välja den lotion du tycker bäst om! På det här sättet hindrar du kroppen mot uttorkning i vinter. Hela kuren rekommenderas att göras ca en gång i veckan under vinterhalvåret, men smörja in dig ska du såklart göra varje dag!

Kroppsrutin

Ta hand om dig själv och din kropp!

Kram Felicia

Kommentera