Hudterapeuten tipsar - Höstmakeup

Höstmakeup

Höstens trender är mustiga läppar i burgundy, bruna varma färger på ögonen och mörkt gröna färger till naglarna som tillsammans för tankarna till savannens färger. Läs mer så får du tips för din höstmakeup samt en guide för hur du får de snyggaste läpparna!

Foundation är något som kan vara klurigt när det gäller din höstmakeup. Vilken färg ska du använda? Det är vanligt att man hamnar i ett läge mellan sin ljusa vinterfoundation och sin sommarfoundation som troligtvis är alldeles för mörk. Har du två foundations av samma sort kan du faktiskt mixa dessa och få fram en helt egen ton som kanske kan passa perfekt just nu. Ett annat hett tips är att använda bronzingpudret du använde i somras och fortsätta med det när din vinterfoundation fortfarande är lite ljus. Bronzar gör du på de ställen huden får färg först. Alltså pannan, näsan, kindbenen och hakspetsen. Du kommer få en naturligt solkysst look. Har du ingen bronzer rekommenderar jag dig Palinas Sunkissed Minerals som är en matt bronzer och ger på så vis en väldigt naturlig känsla.

Höstmakeup - Snyggaste läpparna

Förutom att ha en bra bas är hösten perfekt tid för att gå all in med läppstift och mustiga färger till läpparna. Men hur gör man för att få snygga läppstiftsläppar?

Börja med att peela läpparna med t.ex. AHA & Jojoba peeling från Maria Åkerberg och följ upp med Lip Care Mentha som har en lite kylande effekt vilket ger ett automatisk plumpande effekt. Därefter lägger du en lipliner, följ dina egna läppars konturer och är du stadig på handen kan korrigera något litet om du har lite sneda läppar eller så. Ta sen en läppensel med läppstift på och lägg tunna lager på läpparna. Bit gärna av färgen på ett papper mellan varven. Efter ett par tunna lager använder du ett transparent puder som du pudrar över läpparna. Lägg ett sista lager läppstift med penseln och voila - du har underbart snygga läppar som håller hela dagen eller kvällen!

Höstmakeup

Ta hand om dig själv och din höstmakeup!

Kram Felicia

Kommentera