Hudterapeuten tipsar - Maxa din hudvårdsrutin

Hudvårdsrutin

Maxa din hudvårdsrutin efter sommaren! Boosta din vanlig rutin så får du ett ännu bättre resultat!

Boosters, serum, aromessence, olja kärt barn har många namn men även en hel del olika funktioner. Men alla har även en gemensam nämnare och det är att boosta din vanliga rutin till att bli ännu bättre med mer resultat.

Beroende på vilket resultat du strävar efter i din hudvårdsrutin ska du välja serum därefter. Som är det mest vedertagna namnet och som jag kommer att fortsätta använda i texten nedan. Ett serum används som sagt för att korrigera, stärka upp och boosta din hudvårdsrutin. Ett serum kan penetrera djupare ner i huden än vad din kräm kan göra. Det innebär alltså att ett serum är svaret på ditt problem inom hudvården. Det finns serum för alla problem och alla funktioner.

Serum för torr hud

Dina nyckelingredienser är hyaluronsyra och oljor. Hyaluronsyra är en riktig fuktbomb till huden och kan binda upp till dubbel sin egen mängd. Det är även bra att kombinera med vitaminer för att stärka uttorkad hud. Några av mina bästa tips är Hydra Miracle Serum från M Picaut, Ansiktsolja Morot/Bergamott från L:a Bruket och Heavenly Drops från Palina.

Serum för acne/finnig hud

A-vitamin eller retinol minskar inflammationer i huden vilket är perfekt för acnebenägen hud. Men gärna tillsammans med glukolsyra som löser upp tilltäpptheter. Några som jag rekommenderar är 1.5 Retinol Booster från Skin Regimen, Rescue Me Gel från Palina och Vitamin C Serum från Moonsun Organic of Sweden.

Serum för åldrad hud

C-vitamin och A-vitamin gärna i kombination. A-vitamin kommunicerar och ändrar gamla hudceller till att bete sig som en ung och fräsch cell igen. C-vitamin har en läkande effekt samtidigt som den ger massor av lyster och jämnar ut hudtonen. Men även veteprotein som har en upplyftenade effekt på lite slappare hud. Mina favoriter är Transderma C, Serum Cloudberry från c/o Gerd och Lifting Code Filler Serum från Bioline.

Serum för känslig hud

Här är hästkastanj en bra ingrediens som stärker hudens blodkärl vilket gör att rodnader minskar. Hallonfröolja och Tocopherol har en lugnande och stärkande effekt på en hud som lätt reagerar med utslag eller rodnad. Jag vill framhäva Gentle Soothing Booster från Dermalogica, Serum Antirouge från Maria Åkerberg och Evercalm Anti Redness Serum från REN Clean Skincare.

Hudvårdsrutin

Ta hand om dig själv och din hud!

Kram Felicia

Kommentera