Hudterapeuten tipsar - Behålla ditt glow efter sommaren

Behålla ditt glow

Jag tror att flera av er har fått en fin färg på huden eller en naturlig lyster av värmen. Idag får du mina fem bästa tips för att du ska kunna behålla ditt glow efter sommaren. Nu när hösten börjar närma sig vill du säkert göra allt du kan för att få behålla ditt glow. Det är svårt, eftersom vi byter hud ungefär var 30:e dag. I och med det försvinner alltså en del av färgen hela tiden om vi inte är i solen. Ju längre in i på hösten vi kommer och börjar klä oss i mer kläder så kommer färgen successivt att försvinna. Jag vill ge mina 5 bästa tips så att du kan förlänga och behålla ditt glow som du har fått från solen och värmen.

Tips 1 - Bodylotion

Se till att smörja in dig. Du kan du välja vilken body lotion du föredrar. Det förhindrar att du blir för torr och ”limmar fast” dina hudceller några dagar extra. Mina favoriter just nu är Maria Åkerbergs After Sun – fortfarande perfekt och faktiskt hennes mest näringsrika body lotion trots den lätta känslan och underbara doften av citrongräs. Bioline Ritual Hydrasource Body lotion – är en nyhet och en riktig goding. Har du inte testat den än, är det hög tid. En riktig fuktbomb för alla hudtyper. REN Clean Skincare - har flera body lotions men min favorit är den med doft av neroli och grapefrukt. Den är så behaglig i konsistensen men samtidigt som man verkligen känner av den på kroppen. Nouri Vital Body Balm – Nouri är fortfarande lite av en underdog i hudvårdsvärlden men inte att förglömma underbara produkter. Jag personligen älskar hela serien och bodylotionen är perfekt för dig som är en riktig torris. Cicamed Body lotion Tangerine Vanilla – Kroppskrämen för dig som älskar doften av vanilj! Mjuk, återfuktande med ingredienser från ekologiskt shea och kakaosmör. Du har dessutom Aloe Vera som är läkande på skadad hud. Perfekt efter sommaren!

Tips 2 - Brun utan sol

Du kan behålla ditt glow med BUS. Du kan med hjälp av brun utan sol förlänga brännan i princip hela vintern. Mitt tips är att antingen välja en brun utan sol som är gradual, alltså att den byggs på ju mer man använder den eller mixa en vanlig BUS med din body lotion för att få lite ljusare nyans. Detta gör alltså att du både återfuktar huden och ger huden färg längre. Decléors Gradual Glow Hydrating Body Lotion eller Maria Åkerbergs ekologiska brun utan sol är mina favoriter.

Tips 3 - Olja

Olja är verkligen underskattat. Förutom den underbara känslan en olja ger så gör den att huden glittrar! Du kan välja en naturell olja eller en olja med skimmer i för att glittra ännu mer! Skimmrande olja från Meraki, perfekt för dig som vill glittra lika stjärnorna på himlen eller i kapp med hollywoodkändisarna! RE-activating oil från Björk & Berries är en djupt närande olja för kroppen som stärker huden och lämnar en mild men riktigt spännande doft efter sig. Cloudberry Body Oil från C/o Gerd är min nya favorit som har följt med mig överallt i sommar. Doften är to die for <3 Hjortron oljan är rik på C-vitamin som är extra bra till solexponerad hud. Eftersom C-vitamin hjälper huden att ”hela sig” efter solens skadliga strålar. Ytterligare en skimmerolja för dig som älskar att glänsa! Doftar precis lika gott som alla andra produkter från linjen Never Spring från Björk & Berries. En lyxigare variant av torrolja från Molton Brown. Detta är deras första olja för kroppen och den lever verkligen upp till den doftupplevelse som de andra produkterna i serien sprider. Orange & Bergamott är Molton Browns första doft och inspireras av Neroliblomman på apelsinträden i Sevilla.

Behålla ditt glow

Tips 4 - Ansiktsmask

Ansiktsmask, ditt ansikte kan aldrig få nog av ansiktsmasker. Dessa måste du ha i ditt badrumsskåp om du önskar förlänga eller öka glowet på huden. Collagen Boost Mask Gold LTD från Cicamed är för dig som verkligen inte tvekar en sekund att glow och glam är ditt andra namn! Flash Rinse 1 Minute från REN Clean Skincare, masken tar alltså en minut och det har ju alla tid med! Så nu finns inga ursäkter. C-vitamin som ger lyster och det megasnabbt. Jag upptäckte Decléors ansiktsmask under sommaren. Perfekt för dig som vill ha en ansiktsmask att sova med. Jag har missat den men upptäckte den nu till sommaren och har njutit av lystern den ger mig och fukten den ger! Testa den. Sea Me Mask från True Organic Of Sweden är full med mineraler och vitaminer som ger lyster och bygger upp huden. Helt vegansk och 96% ekologisk. En annan favorit är masken från Elizabeth Arden PRO. Den är lystergivande av vitamin E och reducerar ålderstecken snabbt med ingredienser från papaya, ananas och pumpa.

Tips 5 - Bronzingpuder

Bronzingpuder ger dig enkelt och snabbt en snygg färg utan alltför stor ansträngning. Sunkissed minerals från Palina är ett bronzingpuder med matt ton. Det ger ett oerhört verkligt resultat. Invinsible bronze från bareMinerals är en av mina favoriter om man gillar skimmer. Denna ger automatiskt lyster till huden!

Ta hand om dig själv och se till att behålla ditt glow efter sommaren!

Kram Felicia

Kommentera