Hudterapeuten tipsar - Ansiktsmask för en lat, skön dag

Ansiktsmasker
Att använda en ansiktsmask är en förlängning av en ansiktsbehandling till din hudvård hemma. Idag berättar jag om hur du kan få en hel rengöringsrutin utan att behöva anstränga dig.

En ansiktsmask är till för dig som vill utöka resultaten av din hudvård och förlänga känslan av salongsbehandlingen du utfört hos din auktoriserade Hudterapeut. Du kan även mota bort vissa hudtillstånd med hjälp av en ansiktsmask. Ibland kan man ju känna sig extra torr, dassig och ha fått fler pormaskar än vanligt.

Med ansiktsmaskerna från Beauty Pro och Barber Pro kan du få en hel rengöringsrutin utan att anstränga dig! Börja med Detoxifying Foaming Cleansing mask och följ upp med annan mask ur sortimentet som passar dig och glöm inte ögonen! Där syns de första ålderstecknen och då är det extra viktigt att ta hand om den delikata huden kring ögonen.

Mina favoriter från Beauty Pro

BRIGHTENING Collagen Mask with Vitamin-C  verkar mot fina linjer, tidigt åldrande och pigmentförändringar. Efter användning upplevs huden ljusare, jämnare och med bättre elasticitet.

REJUVENATING Collagen Mask with Green Tea Extract är en anti-age mask som reducerar rodnader, motverkar fina linjer orsakade av åldrande, motverkar blandhy samt skyddar huden mot fria radikaler.

NOURISHING Collagen Mask with Olive Extract är en mask som effektivt motverkar fina linjer och tidigt åldrande. Huden återfår spänst och fukt med ett direkt resultat.

EYE THERAPY Under Eye Mask with Collagen & Green Tea är engångsmasker för ögonen som minimerar svullnader och verkar uppljusande.

Ansiktsmask

Ansiktsmask för natten

Du kan även använda många masker till att sova med. Det är perfekt för dig som inte heller anser att du har tid att lägga ansiktsmask. Då skippar du din nattkräm och lägger masken i ansiktet istället. Lägg då inte överdrivet tjockt utan lagom så att inte kudden blir kladdig. Face Mask Moist från Maria Åkerberg funkar utmärkt för just detta ändamål. Kombinera gärna masken med Papaya peeling så har du en perfekt kombo med C-vitamin, som stärker huden efter solens strålar.

Det är smart att ha fler masker hemma så att du kan kombo-maska! Du kanske är fet med pormaskar i pannan och näsan men mycket torrare på kinderna. Då rekommenderar jag dig att använda en mask som är rengörande för T-Zonen och en återfuktande och åldersförebyggande till kinderna. Varför inte Palinas masker Rescue Me Mud Mask och Amazing Beauty Mask. Två underbara ansiktsmasker!

Ta hand om dig själv och din hud!

Kram Felicia

Kommentera