Hudterapeuten tipsar - Skydda håret mot solen

skydda håret

Under sommarhalvåret tar håret mycket stryk eftersom att det slits av solljuset, klor och badvatten. Vad ska du göra för att skydda håret mot solen? Det berättar jag om idag.

För att bibehålla ett friskt och starkt hår under sommaren rekommenderar jag dig att använda ett schampoo och balsam från O’Right som jobbar djupt återfuktande och stärkande för håret. Gärna tillsammans med deras leave-in spray som återfuktar och på ett bra sätt kan skydda håret.

Förutom att skydda håret från fuktförlust kan du skydda det från att blekas och slitas av solen genom att använda solskydd i håret. EVY passar bra för dig som lätt får fett hår, men även Decleors sololja är exemplarisk att använda i håret då det lämnar en härligt behaglig doft samtidigt som det ger glans och fukt till håret och även såklart skyddar mot uv-strålning. Vill du ha ett ekologiskt skydd rekommenderar jag dig att mixa en del Hair Conditioner Liqourice från Maria Åkerberg tillsammans med en del vatten och spraya i ditt hår. Då skyddas håret mot UV-strålning av fänkålen i produkten och sedan hålls håret mjukt och följsamt trots bad!

Skydda håret

Torrschampoo

Under sommaren rekommenderar jag dig även att använda torrschampoo. Perfekt för att snabbt få fräscht hår efter en dag av sol och bad samtidigt som du inte övertvättar håret och sliter ännu mer på ditt vackra svall. Min favorit är Voluminous Dry Shampoo från Rauha. Ekologiskt, naturligt och från Amazonas! Dessutom i en naturligt finurlig flaska utan gas som skadar vårt ozonskikt.

Varför solskydd till håret

Jo, för UV-strålarna bildar fria radikaler som tränger ner i ditt hårstrå. Dessa fria radikaler gör att ditt hår blir skörare. Dessutom gör sand, salt, badvatten och klor att ditt hårstrå hela tiden öppnas upp och kan göra att ditt hår blir mer slitet och topparna klyver sig.

Tips:

Låta gärna håret självtorka de gånger du tvättar det på sommaren. Eftersom att föning och andra värmeverktyg sliter mer på håret. Låt gärna en inpackning sitta i under hela dagen du är på stranden. Det ger skydd och även djupt återfuktning och näring till dina strån.

Ta hand om dig själv och ditt hår!

Kram Felicia

Kommentera