Hudterapeuten tipsar - Ung, sund hud

Ung, sund hud

Att åldras är en naturlig process men för er som tycker att det är jobbigt finns det sätt att bromsa ålderstecken på huden och bibehålla en ung, sund hud. Läs vidare så förklarar jag hur.


En antioxidant är ett samlingsnamn för ämnen med en kemisk egenskap som har en förmåga att motverka oxidation och ”samla upp” fria radikaler som bildas i kroppen. Vi får i oss fria radikaler genom, syret i luften, matsmältningsprocessen, solning, stress, mediciner och såklart rökning gör att fria radikaler bildas. Oxidation är när en produkt, hud, metall, frukt, etc blir dålig, gammal eller rostar. Helt enkelt bryts ner. Nedbrytningen i sig är ju en naturlig process, ingenting kan ju vara för evigt.

Kroppen kan såklart neutralisera fria radikaler, men behöver hjälp av oss. Vi behöver ge kroppen de bästa förutsättningarna att enklare kunna hantera de fria radikalerna. Detta gör vi genom att äta grönsaker, bär samt frukt av jordens alla färger! Det är viktigt att vi ger kroppen näring inifrån för att bibehålla ung, sund hud och kropp. Men huden ligger långt ner på listan när kroppen ska dela ut vart antioxidanterna behövs bäst. Därför är det extra smart att tillföra antioxidanterna utifrån direkt på huden för att maximera resultaten.

På huden kan vi tillföra vitamin C, alger, idebenon, granatäpple, vitamin E, grönt och vitt te, olika AHA syror, kakao, ginko, biloba och såklart mycket mycket fler!

Vad gör då en fri radikal för huden?
• Du får mindre elasticitet, alltså rynkor och linjer bilda snabbare och lättare.
• Känslig hud, tex rosacea och eksem.
• Ditt pigment bryts ner och kan muteras. Vilket kan ge fler pigmentförändringar
• Torr hud, huden har inte styrkan att producera tillräckligt med fukt.
• DNA-skador, tillräckligt stor dos av antioxidanter sägs vara cancerogent.

Antioxidanter för en ung, sund hud

Så då kan vi anta att antioxidanterna hjälper huden att motverka allt detta! Olika antioxidanter har olika funktioner på huden. Mitt tips är att höra med din hudterapeut vad som passar bäst för just dig.

Face Mask Spirulina från Maria Åkerberg för dig med känslig hud samtidigt som du vill jobba anti-age. Funkar bra som fuktgivare men även om du vill djuprengöra huden.

Ginko Intensive Hair Cream från O'right är antioxidanter för ditt hår! Reparerar hårstrået från insidan och ger en skyddande yta.

Bada i granatäpple med Badolja nr 3 från Terrible Twins! Badoljan håller huden återfuktad även efter badet.

Hydrating Antioxidant Spray från Elizabeth Arden PRO är antioxidanter i flytande form. Perfekt för dig att fylla på under dagen!

Supreme-C Serum  från Nuori är till för dig som vill stråla under sommaren. Boosta fuktnivåerna och motverka pigmentförädnringar med antioxidanter från vitamin C.

ung, sund hud

Ta hand om dig själv och bibehåll ung, sund hud.

Kram Felicia

Kommentera