Hudterapeuten tipsar - Syra, serum och solskydd

Syra serum solskydd

Tre steg mot sommarfin hy. Det går alldeles utmärkt att använda sina ”syra-produkter” under sommaren. Men du bör vara noggrann med att använda solskydd eftersom syran eliminerar ditt egna skydd mot solens skadliga strålning.

Även om du använder solskydd blir du brun, jag lovar! Personligen gillar jag att få lite färg men med syraprodukterna så tar du hela tiden bort lite av din bruna färg du fått. I vilket fall brukar jag lägga undan de allra starkaste produkterna och fortsätta med något mildare produkter och använda peeling ca 2 gånger i veckan istället.

För att boosta huden ordentligt använder jag serum och solskydd för att ge huden de bästa förutsättningarna att motverka pigmenteringar och hålla sig fräsch hela sommaren.

Serum med C-vitamin

Jag föredrar serum med ingrediensen C-vitamin till sommaren. C-vitamin eller askorbinsyra (som är den vanligaste varianten) är en stark antioxidant vilket betyder att den skyddar din hud mot fria radikaler. De fria radikalerna kommer från UV-strålning, luftföroreningar från bilar och fabriker. Men även hur du lever ditt liv i övrigt påverkar hur känslig du är mot fria radikaler. C-vitamin hjälper alltså huden ett skapa ett aktivt skydd mot de fria radikaler och miljöföroreningar som bryter ner din hud och gör den rynkigare, slappare, gråare och mycket mycket tristare. C-vitaminet har en förmåga att bleka pigmentfläckar och förhindra att nya uppstår. Vitamin C jobbar i överhuden och i mellersta huden, epidermis och dermis. Här jobbar c-vitaminet för att nya celler ska bildas och öka vår kollagenbildning. Vitamin C förbättrar även kollagenets uppbyggnad och stärker trådarna vilket gör att vi får en ännu starkare hud.

Mina favoritserum

Amazing Dream Serum från Palina är ett antiage serum som snabbt tränger in i huden och ger en direkt uppstramande effekt.

De-Ox Booster Serum Power från Bioline är ett aktivt serum som återställer fuktnivån, förbättrar hudens elasticitet och har en uppstramande effekt.

Transderma C från Transderma är ett serum som ger en fast och lysterfull hud.

Serum C från Cicamed passar alla hudtyper och återfuktar samt ger riktigt härlig lyster till huden.

15,0 Vitamin C Booster från Skin Regimen korrigerar mörka fläckar, ojämn hudton och livlös grå hud.

Solskydd

Mina favoriter bland solskydd

För optimalt skydd behöver vi såklart ett riktigt bra solskydd.

Triple Protection Factor SPF 50 från Elizabeth Arden PRO har även en anti-ageing effekt på huden. Ger huden ett osynligt glow utan vit hinna.

Urban Shield SPF 30 från Skin Regimen är ett bra underlag för makeup och skyddar mot UV-strålning, IR-strålning och luftföroreningar.

Face Cream SPF 30 från Biosolis har ett högt UV-skydd för ansiktet med naturliga mineraler och ekologiska växtoljor.

Daily UV Face Mousse SPF 30EVY Technology har anti-ageing effekt samt jämnar ut och förebygger pigmentfläckar.

Ta hand om dig själv och din hy i sommar!

Kram Felicia

Kommentera