Hudterapeuten tipsar - sommarfina fötter

sommarfina fötter

Naturligt vackra fötter är nog få förunnat. Oftast kräver fötterna en hel del omsorg för att se fräscha ut. Idag ger jag dig några tips för att du ska få sommarfina fötter.

Förutom att se fräscha ut behöver fötterna även omvårdnad för att må bra. Att ta hand om fötterna ökar blodcirkulationen i foten vilket leder till att mer näring cirkulerar ner till fötterna inuti kroppen. På sikt kan du slippa hälsprickor, liktornar, fotsvamp och andra fotrelaterade problem. Har man ömmande fötter brukar man snedbelasta fötterna vilket ger en sned belastning i resten av kroppen. Vissa gånger vet man inte ens om att man går snett och andra gånger är det väldigt tydligt. Efter en fotvård på salong kan man känna att det är som att gå på moln eller att du har fått vingar under fötterna. Nu ska jag berätta för dig hur du upplever detsamma hemma!

Mina tips för sommarfina fötter

1. Börja med att fila fötterna. Att fila fötterna när dom är torra är mycket mer effektivt än när dom är fuktiga. Rekommenderar verkligen MERAKIS fotfil i glas. Den är ergonomiskt formad för hälen och resten av foten och kommer åt överallt. Den är så bra!

2. Fila tånaglarna med en nagelfil. Gör dom helst raka för att undvika att få nageltrång.

3. Dags för peeling. Nu väljer du en peeling med AHA-syra i sig och låt den sitta någon minut innan du sköljer av. Var extra noga runt tånaglarna. Detta för att den döda huden som växer upp på tånaglarna ska bli lättare att peta bort. Du kan såklart välja vilken peeling som helst! Några som jag gillar är Scalp Scrub Intensive från Maria Åkerberg och Invigorating Face & Body Scrub från Elizabeth Arden PRO.

4. Sätt fötterna i ett härligt fotbad, varför inte i det härliga zinkfatet från Meraki med badsalt från tex Klinta eller L:a Bruket

5. Torka fötterna torra och slutfila lite igen om det lossnat något extra.

6. Peta ner nagelbanden med en nagelbandspusher. Du hittar en sådan i det här praktiska kittet!

7. Smörj in fötterna med en valfri härlig fotkräm!

Sommarfina fötter

Hur ofta bör jag upprepa detta?

Fila fötterna bör göras ungefär 1 gång i veckan. Att smörja fötterna ska du göra helst en gång per dag. Den längre varianten jag beskrev här uppe är bra att göra ungefär en gång i månaden för att bibehålla friska och fräscha fötter!

Ta hand om dig själv och dina fötter!

Kram Felicia

Kommentera