Skin Regimen - För dig med stressad hud

Skin Regimen stressad hud

Jag måste bara berätta om vårt senaste märke - Skin Regimen. Det är så bra att det är värt ett helt eget blogginlägg!

Skin Regimen lanserades alldeles nyligen world wide. Jag och Marie var på en föreläsning och ”pre-launch” av märket. Det var en av grundarna Dr Claudia Aguierre, hjärnforskare som föreläste på engelska (så om något är otydligt skyller jag på att jag inte har engelska som modersmål). Både jag och Marie blev tagna av det Claudia berättade och kände att det gick hand i hand med hjärtat hos Fina Mig.

Skin Regimen är utvecklat för att motverka livsstilsrelaterat åldrande. Dr Claudia Aguierre förklarade att stressen påverkar kroppen både in- och utvändigt. Eftersom världen är under ständig förändring påverkar det vår kropp mer eller mindre. Under processen av forskning insåg forskarteamet på Davines, ägare av Skin Regimen, att huden reagerar med att producera egna hormoner på grund av stressen som det livsrelaterade åldrandet utvecklar. Krångligt? Jag ska försöka göra det enklare.

Livsstilen bidrar till stressad hud

Som ni säkert tidigare har läst och hört bör vi äta mindre socker eftersom socker bryter ner elastin, kollagen och många andra av kroppens viktiga funktioner. Vi bör äta regnbågens alla färger eftersom det är fullproppat med antioxidanter i dessa. Motionera och andas frisk luft, ta vara på vår natur med skog som renar luften runt om oss. Att spendera tid i skogen sänker dessutom stresshormonet kortisol i kroppen. Vi bör använda UV-skydd som skyddar mot både UV- och IR-strålning som kommer från skärmar och lampor. Enligt Dr Claudia Aguirre behöver vi även sova minst 7-8 timmar per natt. Detta för att hjärnan ska klara av att fungera så optimalt som möjligt. Sist men inte minst - sluta stressa.

Forskarteamet kom fram till följande:

- 54% av världens befolkning bor i större städer och samhällen.
- År 2050 kommer så mycket som två tredjedelar av världens befolkning bo i ett tätbebyggt område, vilket minskar tillgången till grönområden.
- Luftföroreningar är ett globalt problem som vi bör ta på största allvar.
- Dessa faktorer inklusive vår livsstil gör att du får stressad hud.

Resultatet av stressad hud

Alla som på något sätt kommer i kontakt med föroreningar som avgaser eller utsläpp från fabriker påverkas. Det innebär att oavsett om vi bor i Hedemora eller i en större stad påverkas vi och vår hud. Här inkluderas även din livsstil. Dessutom tillbringar vi allt mindre tid i skog och natur som påverkar oss positivt. Det leder till:

- Våra celler, hudceller, hjärnceller och alla andra celler attackeras av fria radikaler och vi ”föråldras”. Vi skyddar oss mot detta med antioxidanter.
- Socker bryter ner ditt kollagen och elastin i huden. Kollagen och elastin behövs för att din kropp ska vara hel och slät. Vilket i så fall minskar riskerna för att ”inkräktare” tar sig in.
- I kroppen skapas en inflammation på grund av att kroppen måste reagera på stressen. Vårt immunförsvar går på högvarv.
- Externa faktorer kan påverka våra cellers funktion. Det kallas DNA Metylering. (Ju mer jag djupdyker, desto mer inser jag att jag vill lära mig!)

Föroreningarna bidrar till att huden mår sämre och det kan leda till inflammationer och hudtillstånd så som rosacea, perioral dermatit och eksem.  Även ökad talgproduktion, skadad hudbarriär, torr hud, uttorkad kropp, ökad temperatur i kroppen och givetvis blir cellförnyelsen långsammare. Förut trodde man att huden, kroppen och hjärnan inte var sammankopplade utan fungerade var för sig. Nu har forskarna sett att huden kan producera EGNA hormoner. Speciellt hormonet som skapas vid stress - kortisol. Detta gör dock att kroppen producerar för mycket kortisol och det skapar negativ inverkan på vår hälsa. Förutom detta så har även hormonet dålig effekt på huden när den utsätts för stress.

Ta hand om dig själv och din stressade hud med Skin Regimen.

Kram Felicia 

Kommentera