Hudterapeuten tipsar - vårda dina händer

Händer

Att vårda dina händer handlar inte om fåfänga utan om att du faktiskt behöver din händer länge. Det är händerna som gör att du kan lyfta, bära, känna och gestikulera när du pratar. Skulle vi inte ha händerna skulle vårt liv bli väldigt begränsat.

Nu menar jag såklart inte att om du missköter händerna så försvinner dom. Men risken för eksem och extrem torrhet ökar. Det innebär att det är lättare att få ont i händerna. Jag rekommenderar därför att använda en bra handtvål eftersom att det skyddar din huds barriär och skydd mot yttre påverkan. Du bör inte missunna dina händer en bra tvål som gör att dina händer mår bättre. För att underlätta och skydda mot uttorkning är en handkräm bra att använda. Jag rekommenderar även att göra en handkur då och då med peeling och en balm eller handmask.

Vill du dessutom få längre naglar och vårdade nagelband kan du tillföra extra näring genom att använda en nagelolja. Nageloljan ökar flexibiliteten i nageln och minskar risken för att de ska skiva sig. Det är också bättre att fila naglarna med en mjuk nagelfil istället för att klippa. Klipper du, ökar du påfrestningen och det ökar risken att naglarna spricker.

Mina tips för att vårda dina händer

Vårda dina händer

Cloudberry Hand Soap från c/o Gerd är en tvål som är krämig i konsistensen vilket ger en lyxig känsla. Den rengör varsamt och vårdar händerna.

Alba White Truffle Hand Exfoliator från Molton Brown är en lyxig, intensiv handpeeling som varsamt tar bort torr hud och gör händerna mer mottagliga för efterkommande handcreme.

195 Handcreme Grapefruit Leaf från L:a Bruket är en skyddande handkräm med frisk doft av grapefrukt och lavendel.

Hand Therapy Collagen Infused Glove with Removable Finger Tips från Beauty Pro tillför massor av fukt och näring. Perfekt komplement till en manikyr.

För att få rent under och runt naglarna är en nagelborste utmärkt att använda. Det ger även en mild skrubb som tar bort torra och döda nagelband.

Dark Rain Hand Cream från Björk & Berries absorberas snabbt av huden och återfuktar på djupet. Perfekt i handväskan eller till och med i jackfickan.

Ett kit från Klinta som är perfekt att ha på handfatet och snygga tillsammans är Bokgömma Handtvål & Handlotion Apelsin & Ylang Ylang. 

Ta hand om dig själv och dina händer.

Kram Felicia

Kommentera