Hudterapeuten tipsar - Smink och underlag

Blogg_smink_bild1-3

Finns det en genväg till att ditt smink ska sitta hela dagen? Det enkla svaret är Nej. Men det mer invecklade svaret kommer här.

Allting börjar såklart i en hudvårdsrutin som du nu, efter att ha följt den här bloggen, lärt dig att jag håller hårt vid. Den kommer inte bara göra att du behöver använda mindre smink utan även att ditt smink som du kommer att lägga håller bättre. Så en bra hudvårdsrutin är alltså grunden för din makeup.

För att din bas ska hålla lite bättre och se ännu mer flawless ut rekommenderar jag en primer. Min favoritprimer är Palinas Magic Face Primer . Den slätar ut alla dina skavanker och fäster din foundation där du vill att den ska sitta. Men som med all hudvård och smink så passar inte alla produkter alla. Det finns därför fler primers  att välja mellan .

För att fortsätta med att få sminket att hålla bör du fästa din foundation med ett ”setting-powder”. Min favorit är Skin Perfecting Veil från Palina, som ett instagramfilter i verkligheten . Veilen sätter inte bara din foundation på plats den ger ett yttre skydd och fukt till huden. Är du dock fetare i huden rekommenderar jag ett mer matterande puder och det gör Palinas High Definition Powder väldigt bra.

Nu har vi gjort en bra bas för att det ska hålla. Detta kan du göra oavsett om du vill ha en lätt sminkning eller om du vill gå ”full cover”. Troligt känner du nu att du ser ganska blek och tråkig ut i ansiktet. Vi behöver lägga till lite glöd och fräschör eftersom vi har tagit bort det mesta med foundationen. Invinzible Glow från bareMinerals gör det här extremt bra och även Maria Åkerbergs Endless Summer. Lägg glowet på kindbenet näsryggen, pannan och där du känner för att stråla lite extra!

Blogg_smink_bild2
Glöm eller skippa nu inte rouget - rouget är pricken över i:et. Rouget gör att du ser frisk och fräsch ut. Såklart kan man använda olika mycket och enligt mig ska du välja en färg du faller för. Jag kan säga att du passar i varm/kall/mycket/lite/brunt/rosa men det viktigaste är att du känner dig bekväm. Hemma har jag olika färger för vad jag känner för dagen.

För att avsluta din sminkning brukar jag spraya ett ansiktvatten med mycket fukt i för att pudret och foundationen ska sätta sig ordentligt. Vi har nu lagt en bas som kommer att hålla hela dagen och du kommer att se frisk och fräsch ut!

Jag tror vi stannar här för idag och återkommer om ögonbryn och ögonskuggor och läppar senare!

Ta hand om dig själv!

Kram Felicia

Kommentera