Hudterapeuten tipsar - Vardagslyx

Vardasglyx

Behovet av vardagslyx ökar under tuffare perioder i livet. Visste du att det finns "må-bra-hormoner"? Jag som hudterapeut kan faktiskt bidra till att du mår bättre!

Under min utbildning djupdök jag i ämnet Oxytocin som är kroppens ”må bra–hormon". Därför ligger det mig lite extra varmt om hjärtat. Oxytocinet har så många viktiga aspekter både fysiskt och psykiskt. Eftersom vi lever ett alltmer stressat liv funderade jag på hur jag som hudterapeut kunde bidra till att du skulle kunna producera mer oxytocin?

Dofter, känsel, intryck och värme påverkar ditt ”må bra-hormon". Oxytocinet bidrar till att blodcirkulationssystemet fungerar normalt, att hjärtat bibehåller sin styrka och pumpförmåga samt ger kroppen en bättre förmåga att läka. Förutom detta har även oxytocinet psykologiska faktorer så som att minska ångest, sänka produktionen av stresshormoner och enligt forskning göra dig lyckligare.

Mina tips till vardagslyx

Att finna välbefinnande är något vi många strävar efter, det där lilla extra som gör att livet känns lite skönare. Vad som är vardagslyx uppfattas så klart olika. Vissa unnar sig resor, andra behandlingar och någon njuter av god mat. Det jag anser är vardagslyx är när jag tänder ett underbart doftljus, värmer en ansiktshandduk med varmt vatten och gör min ansiktsrutin/kroppsrutin till en liten ritual. Det varierar från 5 minuter till längre stunder beroende på hur mycket av kroppen som preppas och hur lång tid jag kan avvara.

Jag vill ge dig chansen att hitta produkter som ökar ditt välbefinnande. Jag har några favoriter som höjer vardagslyxen hemma. Klinta med sina fantastiska massageljus och tillbehör som gör att du kan göra en skön kroppsritual hemma. Merakis underbara kroppsprodukter och snygga badrumsartiklar som gör ditt öga nöjt. Molton Browns duschtvålar som känns som flytande guld på flaska. Eller varför inte kosttillskott som ökar kroppens välbefinnande och din styrka inifrån - varje dag.

Har du möjlighet, vill jag gärna erbjuda dig att komma på behandling. En riktigt underbar behandling är Pure Cell Treatment från Maria Åkerberg.  Både oxytocinutsöndringen kickas igång och huden får ett underbart fint resultat. Bokar du den nu och skriver in koden i fältet ”Erbjudandekod” PCTFM18 så skickar jag med dig ett kitt för både kropp och ansikte på köpet värde ca 300kr (gäller så långt lagret räcker längst till och med 30 juni 2018).

Ta hand om dig själv i alla lägen!

Kram Felicia

 

Kommentera