Hudterapeuten tipsar - Rädda din hy på natten

Rädda din hy

Under natten repareras huden av de skador som uppstått under dagen av sol, vind, kyla, stress och andra faktorer utifrån. Idag berättar jag om hur du kan rädda din hy när du sover. Hur bra låter inte det?

Enligt ny forskning så har hjärnan och huden en betydligt större kommunikation med varandra än vad vi har förstått tidigare. Därför är sömnen otroligt viktigt för huden. Det gör att huden som är vårt största organ och skydd mot yttre påverkan, går ner i vila. På så sätt reparerar huden sig och återuppbygger det som blivit raserat. Dock kan du behöva extra mycket hjälp att rädda din hy eftersom att vi tillbringar mer och mer tid inomhus framför datorer. Luften blir mer och mer förorenad av avgaser och partiklar från bilar och industrier. Därför är nattkrämen din absolut största vän.

Tips och favoriter

Förutom nattkräm finns det andra produkter som lämpar sig bättre att använda under natten än på dagen. För exempel nattserum, serum C från Maria Åkerberg är ett reparerande serum som stärker huden och bör därför, för att optimera produktens verkan användas på natten. Det finns även ingredienser som kan göra huden extra känslig mot sol och bör därför endast användas under natten. Detta är typiskt för produkter med A-vitamin och andra syror i sig. Huden blir ljuskänslig och kan, om man inte använder produkten rätt göra att du får pigmentfläckar.

Har du en ung hud ca 22 år så fungerar oftast en 24h kräm väldigt bra. Men enligt min erfarenhet är det bra att börja med dag och nattkräm så fort som möjligt för att skapa sig en bra vana. Sedan spelar ju såklart livsstil otroligt mycket in.

TIPS! Använd en nattkräm i samma serie som din dagkräm. Den är framtagen för att komplettera med de ämnen som inte finns i din dagkräm. Använd gärna en dagkräm med spf för att skydda huden maximalt.

TIPS 2! Använd en nattmask ca 2 gånger i veckan för att boosta huden under natten. ( ja, jag vet jag gillar ordet boosta. Kan någon hjälpa mig med ett nytt ord?) I princip kan du sova med alla masker som är i krämform. Mitt hetaste tips just nu är vita revitalizing mask från bioline   och supreme moisture mask från NOURI.

Ta hand om dig själv och din hy!

Kram Felicia

Kommentera